Aydın"da geçtiğimiz yıllarda kurulan Engelliler Derneği Genel Başkanlığı, genel kurul kararı ile kapatılan Çine Şubesi"nin Aydın Valiliği"nce yasalara aykırı kapatıldığı gerekçesi ile Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Dernek üyelerinden aidat da istemediğini ve sadece veren kişilerden aidat aldığını iddia eden Özbaş; Bilgi Edinme Yasası Kapsamı"nda Aydın Valiliği"ne gönderdiği 4 sayfalık dilekçesinde "Yasal olarak Derneğin şubesinin kapatılamayacağını, Çine Şubesi"nde yapılan genel kurulda sağır ve dilsiz bir üyenin kayıtlarda divan katibi olarak yer aldığını duyma yeteneği olmadığı için bu üyenin tuttuğu raporun da geçersiz sayılması gerektiğini" iddia etti.

Hükümetin özürlülere yönelik uyguladığı evde bakım hizmeti, özürlü maaşı ve değişik sosyal desteklerin ardından Aydın"da özürlüler, yine özürlülere yönelik kurulan dernekler tarafından paylaşılamaz hale geldi. Aydın"da Fatih Özbaş isimli özürlü tarafından merkezi Aydın"da kurulan ve Genel Başkanlığı"nı da kendisi yürüten Fatih Özbaş, genel kurul kararı ile kapanan Acarlar Şubesi"nin mahkeme kararı ile kapanmasının engellendiğini, aynı durumda olan Çine Şubesi için de Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özbaş, dernek şubelerinin kapanamayacağını, ancak birilerinin baskısı ile üyelerinin kendi derneklerinden istifa ettirilip başka bir derneğe yönlendirildiğini kaydederek “Acarlar şubemiz bütün üyeler bizden istifa ettirilerek kapatılmak istendi, ancak mahkeme şubenin kapanışını onaylamadı. 4 Eylül 2008"de atma ile oraya başkan ve yönetim gönderdik. Şimdi aynı durumda Çine şubemiz var. Ancak buranın kapanışı Valilikçe onaylanmış. Aydın Valiliğinin yasaya aykırı bulduğumuz bu onayı karşında Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulundum” dedi.

Aydın"da yaklaşık 22 bin özürlü kişinin bulunduğunu tahmin ettiklerini, kendilerinin ise 502 üyesi bulunduğunu kaydeden Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatih Özbaş, kimseden para almadıklarını 1992 yılında gözlerini kaybedince kendisini engellilere adadığını, bu nedenle bu konulara çok ciddi kafa yorduğunu söyledi.