Aydın"ın Çine İlçesi"nde kurulan Turguttepe Rüzgar Enerji Santrali"nin faaliyete başladığı bildirildi. Faik Çelik Holding"in enerji grubundan yüzde 50 ispanyol ortaklıkla kurulan FC Enerji"ye bağlı SABAŞ A.Ş. 24 Megawatlık santralinde ürettiği enerjiyle 25 bin evin ihtiyacını karşılayacak.
35 Milyon Euro"luk bir yatırımla hayata geçirilen Milas Turguttepe Rüzgar Santrali faaliyetine başladı. Muğla"nın Milas ilçesi ile Aydın"ın Çine ilçesi sınırında kalan 3,5 kilometrelik alanda kurulu Turguttepe Rüzgar Enerji Santrali 12 kule ile enerji üretmeye başladı. Santralin 24 megawatt üretim kapasitesine sahip olduğu belirtildi.
“25 BİN EVE YETECEK KADAR ENERJİ ÜRETİLECEK”
Turguttepe Rüzgar Santrali, yüksekliği 82,5 metre ve 2 megawattlık 12 adet rüzgar tribününden oluşuyor. 24 megavat üretim kapasitesine sahip olan tesis, ürettiği enerjiyi Milas trafo merkezinden enterkonnekte sisteme aktaracak. Tesiste yılda 75 milyon kilovat saatlik enerji üretimi yapılacak, bu da 25 bin eve yetecek bir enerji anlamına geliyor. 24 megawatt ile yola çıkan Turguttepe Rüzgar Santrali"nde 2015 yılı hedefi ise 300 megawatt.
Beyçelik fabrikası ile 1976 yılında yola çıkan Faik Çelik Holding, bugün farklı sektörlerde dünya devleriyle iş birliği yapan uluslararası bir markadır. Otomotiv yedek parça, enerji, ısıtma sistemleri, turizm ve sigorta sektörlerinde hizmet veren Faik Çelik Holding, 2.000 çalışana sahip olduğu belirtildi. Çevreci bir politikayı benimseyen Faik Çelik Holding, yenilenebilir kaynaklara yatırım yapmak için ülkemizin en önemli ve verimli kaynaklarından biri olan rüzgar enerjisine yöneldi. Elektrik üretmek için FC Enerji"yi, kule üretimi için ise GESBEY Rüzgar Kuleleri şirketlerini İspanyol Gestamp ortaklığıyla hayata geçiren Holdingin amacı, “Ülkemizin doğal enerji kaynaklarını en kısa sürede, en verimli şekilde ve en modern teknolojilerini kullanarak ülke ekonomisine kazandırmaktır. Kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan Bandırma"da kurulan GESBEY Rüzgar Kuleleri fabrikasında yılda 450"den fazla kule üretilecek ve üretilen kuleler Türkiye pazarı dışında son yıllarda rüzgar piyasasında gelişme gösteren Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan"a ihraç edilecek” ifadelerine yer verildi.