Göçmenlik konusunda bir hayli hassas olan İngilizler siyasi bir risk olmadan göçmenlik verilmesine karşı. Bazıları ise uzun boyu nedeniyle zaten zor bir yaşamı olan kadına İngilitre'de kalma izninin verilmesi gerektiğini düşünüyor.

7.02 ft (213cm)"lik boyu ile dünyanın yaşayan en uzun kadınlarından biri olan Zainab Bibi, 2.5 yıl önce geldiği İngiltere"de göçmenlik hakkı elde etmeye çalışıyor.

Daily Mail'deki habere göre Pakistan"daki ailesine para yollayan Bibi"nin İngiltere"de kalabilmesi için siyasi
göçmen olarak başvurması gerekiyor.

35 yaşındaki genç kadın şu anda dünyanın en uzun kadını rekorunu resmi olarak elinde bulunduruyor.

Her fırsatta Pakistan"a dönmekten korktuğunu anlatan Bibi, kendi memleketinde tacize maruz kaldığını, taş atıldığını ve elbiselerinin çekiştirildiğini hatta bu nedenle düşüp bileğini kırdığını anlatıyor.

Bibi"nin 72 yaşındaki annesi Igbal Bibi ise “Kızım burada emniyette ama eğer İngiltere"de mutluysa ve insanlar ona iyi davranıyorsa orda kalmalı. Onun mutluluğu hepimizin mutluluğu anlamına geliyor” diyor.
İngiltere"ye 2 yıllık ziyaretçi vizesi ile giden Bibi bu sürenin sonunda göçmenlik başvurusunda bulundu.

Zainab Bibi 2008 yılında 7 ft 7 in uzunluğundaki Amerikalı Sandy Allen"ın hayatını kaybetmesiyle birlikte kendisiyle aynı uzunlukta olan Çinli Yao Defen İle birlikte dünyanın en uzun kadını rekorunu elinde tutuyor. Ve Bibi uzun boyunu kendisine gelir etmek amacıyla kullanıyor.

MİLLİYET