Trafik cezaları, yükseliyor. Bu geceden itibaren en düşük trafik cezası 61 TL, en yüksek trafik cezası ise 14 bin 210 TL olacak

Yeniden değerlendirme oranının gelecek yıl için yüzde 12 olarak tebliğ edilmesinin ardından, trafik kurallarına uymayanlar da yeni yılın ilk gününden itibaren trafik cezalarını zamlı ödeyecek. Buna göre, kırmızı ışıkta geçenlere 128 TL ceza uygulanacak. 0.50 promil ve üzerinde alkol alarak araç kullananlar, ilk kez yakalanmaları durumunda 537 TL, ikincisinde 673 TL, üçüncüsünde ise bin 78 TL para cezasına çarptırılacak. 3 veya daha fazla alkollü yakalanan sürücülere en az 6 ay hapis cezası verilecek. Hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30'a kadar aşan sürücüler 128 TL, hız sınırlarını yüzde 30'dan fazla aşanlar ise 265 TL ceza ödeyecek.

Araç kullanırken belgelerini bulundurmayan ya da yetkililere ibraz edemeyen sürücüler ile okul taşıtlarının “DUR” işaretinin öğrencilerin binmeleri veya inmeleri sırasında yakılmaması, durumunda sürücüye 128 TL para cezası kesilecek.

Yılbaşından itibaren, trafik kurallarına uymayan yayaların ödeyeceği cezaların miktarı da arttı. Yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde; taşıt yolu üzerinde trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunan yayalara 61 TL ceza kesilecek.