Oyuncu şu sıralar Tiyatro Furi'nin sahnelediği 'Deli'rme' isimli oyunda 'deliriyor'!
Milyonları peşinden sürükleyen 'Asmalı Konak' dizisindeki Seyhan Ağa ile izleyicilerin gönlünde taht kuran, daha sonra Cihan Ağa ile "İstersem kötü de olabilirim" diyen Devrim Saltoğlu, şimdi de Tiyatro Furi ile 'Deli'rme adlı oyunda rol alıyor. 'Q'en' dergisine röportaj veren ünlü oyuncu yeni oyununu ve özel hayatını anlattı.

Yeni bir proje ve Tiyatro Furi... Biraz bahseder misiniz?
Türk doğaçlama tiyatrosunda Furi 'alkış' anlamına geliyor. Bizim de en çok sevdiğimiz şey alkış olduğu için ismini böyle koyduk. Gogol'un 'Bir Delinin Güncesi' adlı hikayesini Türkiye'ye, 2000'li yıllara uyarlayarak yazdım. Hikaye gerçekte 1850 yıllarında bir memurun hayatını, insanlardan dışlanması ile delirme sürecini anlatır. 2000'li yıllarda ise bu karakter, ödenekli bir tiyatroda oyuncu olma sevdalısı bir dekor asistanı... Oyun dekor asistanının git gide ruhsal dengesini kaybedişini anlatıyor. Trajikomik bir hikaye.

İLK AŞKIMA KİTAP YAZDIM
Bu soru genelde kadınlara sorulur ama oyunculukta kurallarınız var mı, nereye kadar gidebilirsiniz?
Ben de sonuna kadar giderim ama bir kadın gibi cevap vereyim, gerekiyorsa ciğerine kadar soyunurum. Ancak sırf orada magazinel bir durum olacak diye kullanıldığımı hissedersem, asla!

Bir de 'Aşkyuvarlar' isminde bir kitabınız var. Bu kitabı kimi düşünerek yazdınız?
Arka kapağı okuyan bütün eski sevgililerim, kitabın kendilerine yazıldığını düşünüyor. Ancak öyle değil, bu kitap ilk aşkıma yazıldı.

Kaç sevgiliniz böyle düşünüyor?
Ben bütün ilişkilerimi uzun süreli yaşadım. Sanki hepsi eski karımmış gibi geliyor. Hepsini seviyorum ve özlüyorum da. İnsanız çünkü. Bir parçanız gibi oluyor bir süre.

İki ağada da sert mizaçlı, maço bir görünüş vardı. Gerçek hayatta da var mı bu duruş?
Gerçek hayatta da biraz var galiba. Yani insanlar öyle diyor. Biraz kendi kuralları olan bir insanım. Herkesin kuralları vardır.

Bu sevgilinizi korkutmuyor mu?
Valla kadınlar ilk 6 ay hiçbir şeyden korkmazlar da sonradan korkularını belli etmeye başlıyorlar. Ben çok iddialı kadınları severim, herkes baksın isterim. Maçoluk derken ben o kısımda biraz farklılaşıyorum işte. Herkesin hoşuna gitsin, varlığı ile doldursun. Konuşmalarında insanlar ağzına baksın. Ancak arkadaşları ile dışarı çıksa, gece 12'den ya da yarımdan önce evde olsun isterim. Bu anlamda maçoyumdur. Onu gecenin bir yarısı düşünmek zorunda kalmamalıyım.

Tiyatro dışında sinema projesi var mı şu an?
Şu anda benim yazdığım bir senaryo üzerinde hareketlenmeler var. İsmi 'Sebat ile Kumsal', romantik komedi....

A SINIFI DEĞİL B SINIFI ÜNLÜYÜM
Türkiye sizi 'Asmalı Konak'taki Seyhan Ağa rolü ile tanıdı. Bu rolden sonra aynı popülariteyi yakalayamadığınızı düşünüyor musunuz?
Daha sonra 'Sıla' dizisinde de Cihan Ağa rolünde oynadım. Türkiye'de böylece en çok ağa oynamış kişiyim. Popülerlik tartışmalı bir şey. Ben A sınıfı değil, B sınıfı bir ünlüyüm. A sınıfı dediklerimiz her gün gazetelerde skandalları, atışmalarıyla görünür.
A sınıfı ile B sınıfı arasında bir kalite farkı var mı? Normalde A demek daha kaliteli demek gibi ama benim açıkladığım bu sistemde B sınıfı daha kalitelidir. Çünkü sadece magazinle -ki ben de severek izliyorum- olmaz.

ÖNCE TİYATRO SONRA MUTFAK
Devrim Saltoğlu, 2007 yılında İstanbul'da Panna Farina adlı bir pastane açarak ticarete atılmıştı. Yaklaşık 17 yıldır mutfak işinin içinde olduğunu belirten Saltoğlu, "Pastaneyi diğer illerde de yaygınlaştıracağız" diyor.