Aydın"da Kasım ayı sonunda başlayan mevsim yağışlarının çiftçiyi sevindirdiğini ancak, şu an itibariyle yine kuraklık göründüğünü belirten Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, çiftçinin her konuda dikkatli olmasını, hükümetin ise bir an önce Çine Barjı"nı su tutar hale getirmesini istedi.
Aydın"da nüfusun yarıdan fazlasının tarımla uğraştığını ve geçimini tarımdan sağladığını hatırlatan Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, kuraklıkla birlikte yaşanan verim düşüklüğü ve girdi fiyatlarının yükselmesinin çiftçiyi iyice zora soktuğunu söyledi. Hükümetten çiftçiler5e ait kredi borçlarının ödenmesi konusunda kolaylık beklediklerini ve bazı borçların da faiz işletilemeden ertelenmesini isteyen posacı, esas sıkıntının önümüzdeki sezon yaşanmasından endişe ettiklerini belirtti.
Posacı, “Ülke tarımının geleceği için bir önce ürün planlamasına geçilmeli ve özellikle Aydın"da barajlar bir an önce bitirilmelidir. Her geçen gün yaşanan kuraklık nedeniyle yer altı sularımızın çekiliyor. Bu sorunun tek çözüm yolu her damla yağmur suyunun denize akmasını önlemekten geçer. Bu anlamda yıllardır ümidimiz olan Çine Barajı Aydın"ın su sıkıntısını ciddi manada giderektir. Bir an önce baraj tamamlanıp önümüzdeki yıl için su tutar hale gelirse, Aydın yaşanan küresel krize rağmen önümüzdeki yılı daha kolay atlatır. Aksi takdirde Aydın katmerli kriz yaşar” dedi.