Uzmanlar ilk altı ay boyunca sadece emzirmenin bebekler için en iyi beslenme yöntemi olmayabileceğini ve bebekleri bazı gıdalardan soğutabileceğini söylediler.

Tüm dünyada kadınlara bebeklerinin ilk altı ayı sırasında katı gıdalara başlamadan önce sadece emzirmeleri salık veriliyor.

Ancak Londra Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü doktorlarından oluşan bir grup uzman sadece anne sütüyle beslenen bebeklerin demir eksikliği çekip, allerjilere daha eğilimli olabileceğini söylüyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 2001 yılında yaptığı küresel tavsiyede bebeklerin ilk altı ayda emzirilmelerini salık vermişti.

Uzmanlar WHO'nun bu tavsiyesinin 16 araştırma üzerine dayandırıldığını ve bu araştırmaların yedisinin gelişmekte olan ülkelerde yapıldığını ve buralarda ilk altı ay boyunca sadece anne sütü verilmesi halinde bebeklerin salgın hastalığa yakalanma olasılığının azalıp, büyümeyle ilgili sorun yaşanmadığının belirlendiğini söylediler.

Ancak yeni yapılan 33 ayrı araştırmada ilk dört ile altı ay arasında katılara başlanmamasını gerektirecek "herhangi somut bir kanıt" bulunmadığı belirtiliyor.

Bazı araştırmalar ise ilk altı ayda sadece emzirmenin bebeklere ihtiyaçları olan tüm besinleri sağlamadığını ortaya çıkardı.

cnnturk