İstanbul'da kokain satıcılarına düzenlenen operasyonda, 2 Mayıs’ta toplanan Polis Şurası’nda bir üst rütbeye terfi ettirilen Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu’nda görevli Şube Müdürü M. O. gözaltına alındı. 
 
SOSYETEYE SERVİS 
 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, iş, sanat ve sosyete dünyasına “kokain” servisi yaptığı belirlenen bir suç örgütünü takibe aldı. Başsavcılık koordinesinde yapılan çalışmada uyuşturucu şebekesinin telefonları dinlemeye alındı. 3. sınıf polis müdürünün “torbacı” tabir edilen kişilerle yaptığı şifreli telefon görüşmeleri delil olarak dosyaya girdi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile Narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği eş zamanlı baskınlarda; M.O. ile birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 58 paket halinde satışa hazırlanmış 32 gram kokain ele geçirildi. Planlı soruşturmada şebeke üyelerinden S.T’nin cezaevinde yattığı belirlendi. Sorguları tamamlanan 7 zanlı, “teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan savcılığa sevk edilecek.
 
İçiciyim demişti
 
Geçen ay Beyoğlu’nda düzenlenen operasyonda iki “torbacı” ile birlikte gözaltına alınan İstanbul Köprü Koruma Şube Müdür Yardımcısı G.K. kokain kullanıcısı olduğunu itiraf etmişti. Savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan G.K. hakkında açılan disiplin soruşturması kapsamında açığa alınmıştı. G.K’den sonra M.O’nun kokain satıcıları ile irtibatının çıkması emniyet teşkilatında şaşkınlık yarattı.
 
2. OLAY ANKARA'DA
 
Emniyet Teşkilatı’nın “kalbi” sayılan ve Türkiye’nin en iyi korunan binaları arasında yeralan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Dikmen’deki karargâhı skandal bir “firara” sahne oldu. İşadamı Can M. arkadaşı A.K. ile birlikte üst düzey bir Daire Başkanı’nı ziyarete gitti. İş takibi ya da ziyarete gelen vatandaşlara yapılan GBT araştırmasında Can M’nin karşılıksız çek vermek suçundan mahkemece arandığı tespit edildi. 
 
BAŞKAN MÜDAHALE ETTİ
 
İddiaya göre zanlıyı gözaltına almak için Daire Başkanı’nın makamına giden polislerin, “Efendim misafiriniz hakkında yakalama kararı var. Yasal işlemler için götürmek zorundayız” sözlerine Daire Başkanı, “Benim makamımdan ziyaretime gelen birini alamazsınız. Ziyaret sonrası gelir size teslim olur” karşılığını verdi. Ziyaret sonrası Can M, arkadaşı A.K’nın kimliğini kapı karakoluna göstererek binadan çıktı.Bundan birkaç dakika sonra A.K.’nın giriş noktasına gelmesiyle “firar” ortaya çıktı. A.K. hakkında “aranan şüpheliye yardım etmek” suçundan işlem yapılırten, Can M. ise ertesi gün bir operasyonla kıskıvrak yakalandı. Skandalla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
 
Aranan 50 kişi yakalandı
 
Dikmen karargahında yapılan GBT uygulaması sayesinde son birkaç yıl içinde haklarında mahkemece ya da savcılıklarca arama/yakalama kararı bulunan 50'e yakın iş takipçisi ve ziyaretçinin yakalandığı öğrenildi. Emniyetin merkez karargahı, 1 Haziran 2009 günü "çürük" raporu ile askerlikten terhis edilen akli dengesi bozuk olan Muharrem Y'nin hırsızlık girişimiyle gündeme gelmişti. Kapalı devre kamera sistemi ve 24 saat silahlı polislerce korunan binaya giren Muharrem Y. çaldığı bilgisayar monitörü ile suçüstü yakalanmıştı. 
 
 
bugün