Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV), Türkiye Barolar Birliği Konferans Salonunda dün yapılan 2. Olağan Genel Kurulu'nda Başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu en az oyu alarak yönetim kurulunun dışında kaldı. Genel Kurula, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Onursal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan gibi son günlerin tartışmalı isimlerinin yanısıra bazı Danıştay ve Yargıtay üyeleri ile hakim ve savcılar katıldı.

Adalet Bakanlığı'nın ihracını istediği Başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun konuşmasının ardından oy kullanma işlemi başladı. YARSAV'ın 13 kişilik yönetim kurulu asil üyeleri ile 5 kişilik denetim kurulu asil üyeleri ve yedek üyelerinin seçimi tamamlandı. Yapılan seçimde 441 delege oy kullandı, 3 delegenin oyu geçersiz sayıldı. Ömer Faruk Eminağaoğlu kullanılan toplam 441 oyun 195'ini alarak liste dışı kaldı. Başkanlık için girdiği seçimde 195 ile en az oyu alarak liste dışı kalan Eminağaoğlu, adeta şok oldu.

60 ÜYE İSTİFA ETTİ

Bu arada, siyasi ve ideolojik çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen YARSAV'da istifa depremi yaşanıyor. En son Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, birliğe sert eleştiriler yönelterek istifa etmişti. 2. Olağan Genel Kurul'da, istifa edenin sadece Can olmadığı ortaya çıktı. YARSAV'ın çalışmalarını beğenmeyen tam 60 üyenin istifalarını sunduğu ortaya çıktı.

DERİN SOHBET

Eminağaoğlu, Kanadoğlu ve diğer bazı YARSAV'cılarla kulaktan kulağa 'derin sohbetler' yaptı. Kanadoğlu, "Bu ülkede Başbakan da dinlenmemeli" derken, Osman Kaçmaz ise ihracı istenen Eminağaoğlu'nun dosyasının henüz önüne gelmediğini söyledi./yeni şafak