İstanbul Emniyet Müdürlüğünden gelen ve Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, gözaltına alınan Mehmet K'nın (47) bayram süresince kaldığı Reşatbey Mahallesi 5 Ocak Caddesi'ndeki evinde eşi Zeliha K. ve oğlunun kaldığı öğrenildi.

Evin kapısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeliha K, eşinin Garipoğlu'na ait şirkette çalıştığını, TMSF'ye devredilince de görevine devam ettiğin belirtti.

Eşinin 15 yıl Sabancı ailesine ait bir firmada çalıştıktan sonra Adana'da restoran açtığını anlatan Zeliha K, burada Garipoğlu ailesiyle tanıştığını, daha sonra onların teklifi üzerine İstanbul'a gittiğini söyledi.

Zeliha K, kendisinin de yaz aylarında İstanbul'da, kışın okul döneminde ise Adana'da yaşadığını, eşinin de bayram ziyaretine yanlarına geldiğini bildirdi.

Sabaha karşı gelen ekiplerin, kendisine 'Kocanızın ifadesini aldıktan sonra bırakacağız' dediğini belirten Zeliha K, şunları kaydetti:

'Yarın geleceğini söylediler. Arabası, eşyası burada. 3 günlük izne gelmişti. Bugün emekli oluyordu ve doğum günüydü. Eşimin bu olaylarla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Garipoğlu ailesini tanımıyorum, akrabalığımız da yok. Burada restoran işletirken tanıştılar, eşimin 15 yıllık tecrübesi vardı. Profesyonelce davranıp oraya gitti. Yaklaşık 15 aydır orada çalışıyor.'


Zeliha K, Münevver Karabulut'un öldürülmesi ve cinayet zanlısıyla ilgili soruya, 'İnşallah cezasını çeker. Böyle bir olayı onaylayabilir miyim? Aklı başında olan hiç kimse bunu onaylamaz' diye cevapladı./yeni şafak