TBMM Başkanı seçilen Mehmet Ali Şahin, görevi Toptan'dan devraldı. Şahin, TBMM Başkanı olarak yaptığı ilk açıklamada, Anayasa'nın değişmesini herkesin istediğini belirterek, “Görev düşerse elimden geleni yapacağım” dedi.

TBMM Başkanı seçilen Mehmet Ali Şahin, görevi Köksal Toptan'dan devraldı. TBMM'de düzenlenen devir teslim töreninde Köksal Toptan, Şahin'in seçildiğine dair Meclis kararını imzalayarak Şahin'e verdi. Şahin, Toptan'ın derin devlet deneyimini iki yıl sürdürdüğü Meclis Başkanlığı döneminde ortaya koyduğunu belirterek, bundan sonraki çalışmalarında kendisinin tecrübelerinden yararlanacağını söyledi.
TOPTAN'A AĞABEY DİYOR

Şahin, “Ben Meclis Başkanlığı bayrağını şimdi değerli Başkanımız ve ağabey olarak hitap ettiğim Köksal Toptan'dan devralıyorum. Allah yardımcımız olsun” dedi. Basının yoğun ilgi gösterdiği devir teslim törenine, TBMM Başkanlık Divanı'nın bazı üyeleri ve Meclis bürokratları katıldı. Konuşmasında Meclis'in önemine dikkat çeken Şahin, “Şu anda Türkiye'nin içinde bulunduğu her sorunun, gelecekte Türkiye'nin karşısına çıkacak her problemin çözüm zemini TBMM'dir” dedi.

ÖNCE VAZİYET EDELİM

Şahin, gazetecilerin TBMM Başkanı olarak ne iş yapacağı sorusuna, “Önce duruma bir vaziyet edelim. Ondan sonra, devam etmekte olan hizmetleri devam ettireceğiz, yenileriyle ilgili de arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapacağız” cevabını verdi. Şahin, “Geçen dönem Anayasa değişikliği tartışıldı ama hayata geçmedi. Sizin öncelikleriniz arasında yer alacak mı?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Anayasa değişikliğini Meclis yapacak. Anayasa değişikliği, herkesin 'mutlaka yapalım' dediği bir konudur. Ama partilerimiz arasında bir mutabakatın sağlanması da önem arzediyor. Bu konuda Meclis Başkanı olarak bana bir görev düşerse, ki düşeceğine inanıyorum, bu konuda elimden geleni yaparım.” Toptan da konuşmasında herkesin demokrasiye sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Şahin, kaçıncı Meclis Başkanı

Toptan, Şahin'in bir hesaba göre 24, bir hesaba göre ise 25. TBMM Başkanı olduğunu, söyledi. Toptan, Şahin'in 30. demesi üzerine ise “30 olmadığı kesin. Sayın Yıldırım Akbulut arayla iki kez seçildi. Onu iki kere seçilmiş sayarsak Sayın Şahin 25. oluyor. Ama sonuç itibariyle, kişi ve birey olarak hesaba katarsak ben 23'üncü, Sayın Şahin ise 24.” Dedi. Devir teslim töreni ardından, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan ı aracına kadar uğurladı. - yenişafak