Ballı, incelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunurken, elektrik borcu yüzünden külliyenin aydınlatılamadığını, bu borcun, külliyenin eksikliklerini gidermesi gereken müteahhitten kaldığını kaydetti.
 
Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, elektrik borcu bırakan müteahhide bunun ödenmesi konusunda talimat verildiğini bildiren Ballı, şöyle konuştu:
 
"Elektrik probleminin bir an evvel çözüme kavuşturulması gerekir. Burası uzun süredir işlevine uygun kullanılamıyor. Külliyenin kurum ya da kurumlar tarafından amacına uygun kullanılması gerekir. Seyitgazi Belediyesi ve Seyit Battalgazi Vakfının bugüne kadar çeşitli girişimleri oldu ama bazı sıkıntılardan dolayı bu durum aşılamadı. Ancak bu saydığım kurumların görüşleri doğrultusunda, ya müşterek ya da talep eden kuruluşlardan birine tahsisi suretiyle buranın işlevine uygun olarak ziyarete açılması lazım. Anadolu Üniversitesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne külliyenin işletimi konusunda çağrıda bulunmuş. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz bunun çalışmasını yapıp genel müdürlüğe sunacak. Ancak Seyitgazi Belediyesi, Seyitgazi Kaymakamlığı ve Seyit Battalgazi Vakfının görüşleri bizim için önemli. Eskişehir Valiliği olarak sorunların çözüme kavuşması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz."
 
Bir gazetecinin, "Külliye, kısa süre önce restore edildi. Hatalı restorasyon var mı?" sorusu üzerine Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök, "Külliye, Koruma Kurulunun verdiği onay doğrultusunda restore edildi. Eksiklikler giderildi. Restorasyonda hata söz konusu değildir" dedi.
 
Öte yandan, külliyeyi ziyarete gelen bir grup vatandaş, elektriğin olmamasını Ballı'ya şikayet etti. Ballı da külliyenin en kısa zamanda aydınlatılacağını bildirdi.
 
Ziyarette, Seyitgazi Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçınşen, Seyit Battalgazi Vakfı Başkanı Sırrı Kabadayı da hazır bulundu.
 
AA