Hükümetin, ulaşım düzenleme yasasında değişiklik yaparak, taksimetresiz yolcu taşıyan şoförlü araç sayısını çoğaltmak istemesine karşı çıkan taksici sendikaları, Madrid'de eylem yaptı.

Kentin merkezindeki Bayındırlık Bakanlığı'ndan Ekonomi Bakanlığı'na kadar olan alanda gösteri yapan taksiciler, zaman zaman polisle ve protestolarına destek vermeyen meslektaşlarıyla arbede yaşadı.

Castellana caddesinin bir bölümünü trafiğe kapatan taksiciler, bir arkadaşlarını gözaltına almak isteyen polise karşı büyük tepki gösterdi. Taksicilerin, tepkisi üzerine geri adım atan polis, gözaltına almak istediği kişiyi serbest bıraktı.

PROTESTOYA KATILMAYAN TAKSİCİLER ZOR ANLAR YAŞADI

Protestoya destek vermeyip çalışmasını sürdüren ve eylem bölgesinden geçen taksiciler de zor anlar yaşadı. Sendika üyesi bir grup, yoldan geçen taksileri durdurup, yolcuları aşağıya indirirken, protestoya katılmayan taksicilere hakaret etti. Yoldan geçen taksilere sprey boya sıkılıp yumurta atılırken, sık sık tartışmalar yaşandığı görüldü.

Bu arada Valencia, Katalonya, Endülüs, Aragon, Castilla Leon ve Castilla La Mancha gibi diğer özerk yönetimlerden de bazı taksi sendikaları Madrid'deki gösterilere destek verdi.

70 BİNDEN FAZLA AİLENİN DURUMU TEHLİKEDE

"Lisans sahiplerini koruyalım", "Taksi sektörünü savunmasız bırakmayan ulusal bir yasa istiyoruz", "Daha kaliteli bir hizmet için" gibi pankartlar taşıyan taksiciler, hükümetin yapmak istediği yasal değişiklik ile taksimetresiz yolcu taşıyan şoförlü araçların sektörde kendi yerlerini almaya başlayacağını ve taksicilikten geçinen 70 binden fazla ailenin durumunun tehlikeye gireceğini savundu.

Hükümeti, taksi sektörünü liberalleştirmekle suçlayan taksi sendikaları, gösterilerine önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini açıklarken, 1 Ağustos'ta İspanya'daki tüm taksiciler greve çağrıldı.