Organik ve köy yumurtası üretim çiftliği son yıllarımızın popüler iş grupları arasında yer almaktadır. İnsanların pandemi etkisiyle daha çok doğal ürünlere yönelme ve tüketme talepleri bu sektörde ki bir çok yatırımcının iştahını kabartmıştır. Aynı zamanda çok kazancı olan yumurta üretim çiftliği 2021 yılı itibariyle en çok kazandıran hayvancılık faaliyetlerinin başında gelmektedir.

Tavuk çiftliği kurmak için gerekli olan şeyler arazinizin olması ve bu arazide elektrik, su bulunmasıdır. Elinizde bunlar var ise sektörde öncü olan Koçoğlu Tavukçuluk sizin tesisinizi A’dan Z’ye kurulumunu gerçekleştirmektedir. Prefabrik ve çadır kümes olarak iki çeşit kümes sistemi kuran firma aynı zamanda danışmanlık ve veterinerlik hizmeti de sağlamaktadır. İzmir’de bulunan firma İl ve İlçe Tarım onaylı kurduğu çiftliklerle sektöründe öncü olup 3.500 üzeri müşteri referansına sahiptir.

TAVUK ÇİFTLİKLERİ NASIL OLMALIDIR ?

Yumurta üretimi için kurulan tavuk çiftliklerinin başlangıç olarak kapasiteleri 1.000 ve üzeri olmalıdır. Üreticinin yatırım maliyeti ve satış konusunda ki Pazar araştırmasına göre bu sayılar artabilir. Devlet prosedürlerine uygun en uygun kümes sistemi prefabrik tavuk kümesi sistemidir. Bu sistemde çelik iskelet üzerine sandeviç panel kaplama yapılmaktadır. Bu sayede yaz-kış izalasyon sağlanır ve tavuklar için istenilen denge kurulur. Bu sistemle birlikte kümes içinde kurulacak olan ekipmanlarda çok önemlidir. Tavukların tamamen istemiş olduğu sistem hazırlanmalıdır. Otamatik yemleme ve sulama sistemi başta gelmektedir. Tavuklar için en önemli unsur ise kümes için havalandırma yani fan sistemidir. Bu sistemler tamamen entegre edildiğinde tavuklardan yüksek verim elde edilir. Tavuk satışı konusunda Türkiye geneline hizmet veren Koçoğlu Tavukçuluk bu konuda sektörde en güvenilir üretici pozisyonundadır.