Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

En uzun menzilli elektrikli otomobil unvanı resmen el değiştirdi. Lucid Air Dream Edition, Çevre Koruma Ajansı'ndan (EPA) alınan derecesiyle listenin başında yer aldı. Buna göre, Lucid Air Dream Edition, daha önce tahtı elinde tutan Tesla Model S Long Range modelinden yaklaşık yüz elli kilometre daha fazla bir menzile sahip oldu.

Lucid Air Dream Edition, fiyatı şaşırtıcı olan dünyanın en uzun menzilli elektrikli otomobil modeli olarak tarihe adını yazdırdı. Bu üst düzey ürün yelpazesi için tüketiciler 169 bin dolar ücret ödemeyi göze alması gerekiyor.



EPA tarafından yapılan testlere göre Lucid Motors tarafından menzil 805 km olarak açıklandı. Ancak, bu menzil değeri EPA tarafından 520 mil veya 838 mil olarak onaylandı. Henüz resmi olarak satışta olmasa da EPA tarafından nötr olarak belirlenen bu aralıklar kullanıcıya göre değişebilir.

EPA, daha uygun bir fiyata sunulacak olan Lucid Air Dream modellerinin menzil değerlerini de paylaştı. Buna göre, açıklanan aralıklar; Dream Edition (774 km) 21 inç jantlar, Dream Edition Performans (19 inç jantlarla 758 km ve 21 inç jantlarla 725 km) ve Grand Touring (19 inç jantlarla 830 km ve 21 inç jantlarla 754 km). Bu anlamda Lucid Air Dream serisi, tüm aile üyeleriyle bile Tesla modellerinin çok önünde.



En uzun menzilli elektrikli otomobil de özellikleriyle coşturdu. Buna göre, araç 0'dan 100'e 2,5 saniyede çıkıyor. Araçtaki akü 113 KWh. Tesla Model S Uzun Menzilli pil 100 KWh. Ancak, Lucid Air Dream en büyük aküye sahip araba değil. Model, DC hızlı şarj teknolojisi ile bir dakikada 32 km menzil elde edebiliyor. Bu hızlı şarj özelliği ile araç 20 dakikada toplam aralığın yüzde 60'ına ulaşabiliyor. Yani 20 dakikalık şarj ile yaklaşık 500 km yol kat etmek mümkün oluyor.

Elektrikli otomobil 1080 beygir gücünde. Lucid Air Dream Edition, kameralar, radar, ultrasonik ve LIDAR dahil olmak üzere 32 sensöre sahip gelişmiş bir sürüş destek sistemi sunuyor.