Ticaret Bakanlığı, fiyatları düşürmek için tavuğa ihracat yasağı getiriyor Ticaret Bakanlığı, fiyatları düşürmek için tavuğa ihracat yasağı getiriyor
13 Şubat Salı günü itibariyle motorine yapılacak olan 2 lira 56 kuruşluk zam, akaryakıt fiyatlarındaki artış trendini sürdürüyor. NTV'nin sektör kaynaklarından aldığı bilgilere göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı şu an 41,71 TL seviyesinde bulunuyor. Ancak, beklentilere göre yapılacak zam sonrasında motorin litresi 45 TL'ye kadar çıkacak.

Geçtiğimiz hafta motorine uygulanan 1 lira 38 kuruşluk zamın ardından, bu yeni zammın akaryakıt fiyatlarındaki yüksek seviyeleri daha da pekiştirmesi bekleniyor. Benzinin litresi ise şu anda ortalama 39,37 TL'den satılıyor.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.