Köprübaşı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, bu yıl hava sıcaklığındaki artış nedeniyle 10 gün önce olgunlaşan çileğin 'altın yılı'nı yaşadığını söyledi. Çileğin üreticiye yaklaşık 30 milyon liralık gelir sağladığını kaydeden Mehmet Çelik, geçen yıla göre,hem verimin hem de fiyatın arttığına dikkat çekti.



HASAT HAZİRAN SONUNA KADAR SÜRECEK



Mehmet Çelik, "Fiyatlar kilo başına 3,5 lira civarında. Fiyatlar geçen yıl en fazla 3 lira 25 kuruşa yükselmişti, 2 lira 50 kuruşa kadar da düşmüştü. Bu yıl, geçen yıla göre fiyatlar daha da yükseldi. Verim de geçen yıla oranla daha iyi. Dönümde 3- 3,5 ton arasında verim alınıyor. Tarla çileğimiz 4 bin dönüm arazide üretiliyor. Toplamda yaklaşık 12 bin ton çilek üretimi yapıyoruz. Hasat, haziran sonuna kadar sürer. Üretici şu an çilek üretiminden oldukça memnun. İyi bir yıl geçireceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.



RUSYA'YA 4,5 LİRADAN İHRAÇ EDİLİYOR



Yurt içinde birçok ile çilek gönderdiklerini, aynı zamanda yetiştirilen çileklerin ihraç edildiğini aktaran Başkan Mehmet Çelik, "İhracat da bugün itibarıyla başladı. Rusya'ya ihraç ediliyor. İhracatçı çileğin kilosunu 4 lira 50 kuruştan satın alıyor. İç piyasaya göre 1 lira daha yüksek. Köprübaşı'da çilek üreticisi iyi bir sezon yaşıyor" dedi.

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)