Kanal D'de ekrana gelen Ömür Gedik'in sunduğu 'Cinemania' programına konuk olan Altan Erkekli, Güneşi Gördüm filmi için, geçen yaz Mahsun Kırmızıgül'den teklif aldığını ve senaryoyu okuyunca bir sahneden çok etkilendiğini belirtti.

"Davut'un iki oğlunu acılar içerisinde bıraktığı sahne benim için bir oyunculuk dersi. Ben mutlaka bi şekilde bu filmde olmalıyım dedim" şeklinde konuşan Erkekli, Mahsun Kırmızıgül ile konuşmasının da kendisini etkilediğini anlattı.

Bu sahne ile ilgili Mahsun'a düşüncesini sorduğunu belirten Altan Erkekli, "O senin abi, o sahnede nasıl oynamayı istiyorsan sen oynayacaksın, biz öğreneceğiz oradan bir şeyler" yanıtını aldığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Birisi asker, diğeri terörist olarak çatışmada karşı karşıya gelme ihtimalleri bulunan iki kardeşin bu durumunu yorumlayan Altan Erkekli, şöyle konuştu:

"Biz arada kalmış insanların duygusunu anca böyle dile getirebilirdik. Gerçi oldu zaten. Biz film için Norveç'e giderken Hıncal Uluç'un köşesinde böyle bir babanın 'Ne yapacaksınız devlette böyle insanlar da var. O baba ne yapsın' diye bir makalesi vardı. Çok yürek burkan bir şey. Bizim 30 senedir üstüne gidemediğmiz noktanın bir şekilde sanat anlamıyla ortaya çıkartılması herkese yarına dair ne yapacağına bir hareket getirdiği için o sahne hem oynanırken, hem de izlenirken gerçekten sorumluluk isteyen bir sahne. Onları bebek olarak kucağınıza aldığınızda hiç böyle bir şey aklınıza gelmiyor, 25 sene önce. İki tane fidanın karşı karşıya gelip, ikisi de sizin evladınız ne yapacaksınız, ikisi de sizin evladınız. Hangi tarafta olacaksınız?"

Televizyon Gazetesi