Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kafe, restoran, kahvehane gibi işletmelerin çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında, yüzde 50 kapasiteyle sürdüreceğini açıkladı. Ankara Kahveciler ve Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, bir yıldır kapalı olmaları nedeniyle evlerine ekmek parası götüremediklerini vurguladı.

Güven, bu süreçte yeniden kapanma yaşanmaması için koronavirüs önlemlerine uyma çağrısında bulunarak, “Sağlık çok önemli. Allah etmesin, bu vakalar artarsa bizi perişan eder. Evimize ekmek parası götürebilmek için bir senedir gece, gündüz mücadele verdik” dedi.

Güven, sadece Ankara’da 300’e yakın kafe ve kahvehanenin kapandığına dikkat çekerek, esnafın toparlanabilmesi için maddi desteğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. Yüzde 50 kapasite ile borçlarının kapanamayacağını kaydeden Güven, “Sayın Cumhurbaşkanından talebimiz imdat diyoruz, yardım. Bize borç kredi değil hibe kredileri verilmesini istiyoruz” diye ekledi.