Milli Takım'ın eski futbolcusu Ümit Davala, eşi Tuğçe Davala'dan boşanmak için ilginç bir yönteme başvurdu ve 15 ayrı dava açtı. Ümit Davala'nın, dosyasını kendi istediği bir mahkemeye düşürmek için bu yolu izlediği iddia edildi

Gökay USANMAZ / AHT

ESKİ milli futbolcu Ümit Davala, 3 sene önce dünyaevine girdiği eşi Tuğçe Davala'dan boşanmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Davala, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki Aile Mahkemeleri'nin hepsinde 15 ayrı boşanma davası açtı. Ve avukatı Şahin Karadeniz ile birlikte Bakırköy Adliyesi'ne giderek, hazırladıkları dosyaların harç paralarını kısa zaman aralıklarıyla yatırdı. Davanın hangi mahkemede görüleceğinin belirlenmesi için dağıtıma gelen ve hepsi de aynı olan dava dilekçelerinin sayısı hakimlerin dikkatinden kaçmadı. Mahkemelere dosyaları otomatik olarak dağıtan sistem olan Ulusal Yargı Ağı Programı'm (UYAP) inceleyen Aile Mahkemesi hakimleri, durum değerlendirmesi yaptı.

'MÜDAHALE OLAMAZ'

Hâkimler, Davala'nın verdiği dosyaları belirlenecek bir mahkemede birleştirme kararı aldı ve boşanmanın 10. Aile Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi. Bu gelişme üzerine diğer 14 dosya geçersiz kılındı. Ümit Davala'nın, nafaka ödememek ve dosyasını kendi istediği bir mahkemeye düşürmek için 15 ayrı boşanma davası açtığı iddia edilirken, Ceza Avukatı Çağrı Yavuz olayı "Eskiden UYAP sistemi yokken, dosyalar memur marifetiyle mahkemelere dağıtılıyordu. Durum böyle olunca da bazı vatandaşlar ve avukatlar, dosyalarını istedikleri mahkemelere düşürmeye
çalışıyordu. Artık dağıtımlar bilgisayar ortamında yapıldığı için herhangi bir müdahale söz konusu olamıyor" şeklinde değerlendirdi.

HIRSIZLIKLA SUÇLADI

Ümit Davala, hazırladığı 4 sayfalık boşanma dilekçesinde şiddetli geçimsizüği evliliğinin bitirilmesine gerekçe gösterirken, Galatasaray'ın eski teknik direktörü Michael Skibbe'nin yardımcılığı görevinden de eşi nedeniyle ayrıldığını öne sürdü. Dilekçenin devammda Davala, eşi Tuğçe Davala'yı annesinin ziynet eşyalarını çalmakla itham etti. Boşanma dilekçesinde Tuğçe Da¬vala'nın boşanmak için yüksek paralar istediği iddia edilirken, evi terk ederken götürdüğü takı ve ziynet eşyalarını da geri ver¬meyeceği dile getirildi.