Polis tespitine göre internet üzerinden oynanan ve sesli konuşma özelliği bulunan bir oyun üzerinden irtibat kuran çete üyeleri bir şirketin üzerinden banka hesapları açtı ve insanların Bitcoin hesaplarına girerek kripto para hesaplarını boşalttı.

Bitcoin ticareti yapan bir şirketin hesabından sadece 13 milyon liralık vurgun yaptığı belirlenen şebekenin, bazı şirketlerin mail adreslerine girerek mağdurların Bitcoin hesaplarını boşalttığı da tespit edildi. Şebeke üyelerinin mağdurlar adına sahte kimlikler hazırladıkları, sahte kimliklerle cep telefonu bayilerine giderek ikizleme yöntemini kullandıkları saptandı. Çete üyeleri "Cep telefonum çalındı" veya "Sim kartım bozuldu" diyerek mağdurların cep telefonu hatlarını kapattırdı ve yeni cep telefonu hatlarını aldıktan sonra hatları kapatılan insanlar durumu fark edene kadar 3'er dakikalık süreler içerisinde mağdurların Bitcoin hesaplarına girdi. Çete üyeleri açık olan Bitcoin hesaplarındaki kripto paraları kendi hesaplarına aktardı.

Gözaltına alınıp serbest bırakılan şebeke üyeleri arasında bulunan ve akademisyenlik yaptığı öğrenilen H.Ö.D.isimli şahısın  bir öğretim kurumunda hakim ve savcılara ders verdiği ve çeteye hesap temin etmekle suçlandığı öğrenildi. Toplamda 50 milyon liralık bir vurgun yaptığı değerlendirilen çeteyle ilgili olarak polisin çalışmadı devam ediyor.