Alışveriş merkezlerinde sömestir hareketi yaşanıyor. Okulların tatil olması ve havaların soğuk gitmesi AVM’lerin doluluklarını artırdı. Türkiye genelinde pek çok AVM de çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler düzenliyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yarıyıl tatilinin AVM’leri çok hareketlendirdiğini belirterek, “Ziyaretçi sayıları önemli oranda yükselirken, çocuk markalarında da satışlar 15 gün boyunca yüzde 40’a varan oranlarda artıyor. Çocuklara yönelik etkinlik yapan AVM’ler bir adım öne geçiyor. Soğuk ve yağışlı havalar da AVM’leri ziyareti etkiliyor. Hava soğuk olunca kapalı mekanlar tercih ediliyor. Tematik AVM’ler burada daha avantajlı oluyor” dedi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş da, Türkiye’de şu anda 436 AVM’nin 13.2 milyon metrekarelik kiralanabilir alana sahip olduğunu anımsatarak, AVM ziyaret sayılarının sömestir dönemlerinde artış gösterdiğini söyledi. Altaş, “Havaların da soğuk olması nedeniyle aileler çocukları ile AVM’lerde vakit geçirmeyi tercih ediyor. AVM’lerimizin birçoğu tatil dönemlerine özel eğlenceli, keyifli etkinlikler organize ediyor. Aileler böylece hem çocukları ile güvenli bir ortamda etkinliklere katılabiliyor hem de yeme içme alanlarından faydalanabiliyor. Öte yandan ihtiyaçlarını da karşılamak üzere alışverişlerini yapabiliyorlar” diye konuştu.



Etkinlikler de var

AVM’lerin her yıl yarıyıl tatiline özel hazırlıklar yaptığını da aktaran Altaş, “Kampanya ve etkinlikler ağırlıklı olarak çocuk tiyatroları, eğitici oyun aktiviteleri, sergiler olarak gruplanıyor. Ayrıca çocuklara yönelik satış yapan mağazalar, eğlence alanları, akvaryumlar da bu döneme özel indirim kampanyaları ile tatilin eğlenceli ve verimli geçmesi için çalışmalar yapıyor” şeklinde konuştu.

Buz pateni şenliği sihirbaz okulu

Türkiye genelinde pek çok AVM çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyor.

İstanbul’da Trump Alışveriş Merkezi’nde özel eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek atölyelerde, çocuklar el becerilerini geliştirecek hem eğlenecek hem de öğrenecek.

Van AVM’de, 27-31 Ocak tarihlerinde 7-12 yaş arasındaki çocuklara özel satranç eğitimi veriliyor.

Ankara Bilkent Center’da sevilen çizgi film kahramanları Harika Kanatlar, miniklerle buluşuyor.

Sur Yapı Marka AVM, sömestir tatili boyunca alışveriş merkezinde gezinen çocuklara her an karşılarına çıkmaya hazırlanan çok sayıda sürpriz hediye sunuyor.

Buyaka AVM, 2 Şubat’a kadar buz pateni şenliği düzenliyor.

İstmarina AVM, öğretici ve keyifli bir festivale ev sahipliği yaptı.

Ankara’da Gorion AVM, 4-12 yaş arasına yönelik olarak ‘Sihirbaz Okulu’ etkinliği düzenliyor.

Kanyon, 18-31 Ocak tarihleri arasında yarıyıl tatilinde çocuklara müzik, dans ve hayvanların dünyalarını keşfe çıkacakları farklı alanlarda renkli atölye programları sunuyor.

Marmara Forum AVM, 1-2 Şubat tarihlerinde 3-12 yaş arası çocuklar için ‘Robotik Dünyalar Festivali’ne ev sahipliği yapacak.