Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

ABD Merkez Bankası’nın (Fed), kripto para piyasalarıyla ilgili olarak 2022 yılında hareket geçmesi beklenirken; ABD tarafında yeni bir gelişme yaşandı. ABD'de finans piyasası regülatörlerinden ABD Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), ABD bankalarının kripto paraları içeren belirli aktivitelerde bulunmadan önce bağlı bulundukları regülatörden izin istemeleri ve yazılı onay almaları gerektiğini bildirdi. Uzmanlar, son dönemde haber kaynaklı hareketini sürdüren kripto para piyasalarıyla ilgili her gelişmenin piyasa üzerinde etkili olduğunu belirtiyor.

Kripto paralarla ilgili yapılması beklenen düzenlemelerin, belirsizliklerin büyük oranda ortadan kalkması beklentisiyle olumlu etkilemesi bekleniyor. Huobi Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, “Bankaların da müşterileri ile kripto para işlemlerinin de önünün açılacak olmasıyla kripto paraların fiyatlaması bakımından olumlu olacağını düşünüyoruz” şeklinde değerlendirdi.

Dün geçtiğimiz 6 haftanın en düşük seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin fiyatları, yeni günde de düşüş eğiliminde hareketini sürdürüyor. Bitcoin (BTC), bugün içerisinde en yüksek 57 bin 858 doları, en düşük ise 56 bin 169 dolar seviyesini görürken, saat 13.54 itibarıyla yüzde 2,22 oranında düşüşle 56 bin 566 dolar seviyesinde hareket ediyor. Ethereum (ETH) fiyatları da, günlük düşüşünü yüzde 2,32 seviyesine taşırken, şu dakikalarda 4 bin 280 dolar seviyesinde işlem görüyür.