Çocukları 21. yüzyılın becerilerini ve yeteneklerini kazandırmaya yönelik özgün ve akademik öğretim sistemlerini geliştiren, uygulayan 0-6 yaş gurubu çocukların “Erken Çocukluk Dönemi Eğitim” Merkezi olan Oktaylar Kreş ve Gündüz Bakımevi  yoğun bir katılım ile açıldı.

Hasan Can Oktaylar, Mustafa Kavaklı ve Yunus Kaya’nın kurucusu oldukları Oktaylar Kreş ve Gündüz Bakımevinin açılışı kurdelası, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken tarafından kesildi. 

OKTAYLAR: ÇOCUKLARIMIZIN BÜTÜNSEL GELİŞİMİNE SAĞLAYAN MODEL UYGULUYORUZ
Açılışlarına katılan herkesi teşekkür ederek konuşmasına başlayan  Oktaylar Kreş ve Gündüz Bakımevi kurucularından Hasan Can Oktaylar “Bir insanın karakteri, kişiliği, tutum ve davranışı zeka dahil 0=6 yaşla temellendirilebilir. Genelde 0=6 yaş tüm alanların ortalama yüzde 70 inin temellendiği bir alandır.Biz bu bilinçle bu kreşi açarken  Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi ve geleceğin yenilikçi inovasyona yatkın, girişimci, ulusal ve uluslar arası rekabete uygun nitelikli gençleri yetiştirmek temel amacımızdır. Okulumuzda çocuklarımızın bütünsel gelişimini sağlamaya yönelik bir model uygulanacaktır. Bu modelleme hem eğitim bilimi ilkeleri hem pedagoji gerçekleri ile birlikte bizim Türk kültürünün  kaynaşması ile beraber örnek olabilecek ve iftihar edebileceğimiz bir çok çocuğumuzun temellerinin atılacağı bir eğitim yuvası olarak görmekteyiz” dedi.  
ÜLKEN: ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR YUVA KAZANDIRILDI
 Kovıd 19 salgını dolayısı ile çocuklarımızın, eğitim kurumlarının çok büyük aksaklıklar yaşadığını belirten Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken “Bu dönemde çocuklarımız eğitimde eksik bir dönem geçirdiler. Eğitimin telafisi ve bu çocuklarımızın da maalesef yedekleri yok o nedenle önümüzdeki süreçte kapanma kelimesinin konuşulmadığı, gündeme gelmesinin bile bizim tarafımızdan  tahammül edilemeyeceği bir dönemi arzuladığımızı hem eğitim kurumları  hem de ticaret erbaplarımız açısından aynı zamanda ekonomimiz açısından ifade etmek istiyorum. Burada Hasan hocam bu konunun uzmanı . Mustafa bey ve Yunus bey gibi çok kıymetli ortakları var ortaklık kültürü açısından da  bu açılışı, bu işyerini çok önemsiyorum. Çocuklarımıza güzel bir yuva Aydınımıza bir katma değer sağlaması dileklerimle hayırlı olsun diyorum”  diye konuştu. 
ATAY:  ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Çocuklarımızın iyi eğitilmesi gerektiğini ifade ederek sözlerine başlayan  Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay “Bu ülkeyi ilerde yönetecek olan çocuklarımızın bilgili olmaları gerekiyor. Çocuklarımızın eğitimde en iyi şekilde öğrenme alışkanlıklarına edinmesi gerekiyor,  onunda pedagojik olarak  biraz önce Hasan hocam söyledi 0= 6 yaş gurubunda çocuklarımız öğrenme yeteneklerine elde ediyorlar.  Bu eğitim kurumunun çocuklarımızın öğrenmelerine büyük katkılar yapacağı  inancımdan dolayı bu müesseseyi açan  Hasan Can beye, Mustafa  beye ve Yunus beye çocuklarımız için çok teşekkür ediyorum. Lise açabilirsiniz, Müzik okulu açabilirsiniz, her şey açabilirsiniz eğer çocuklarınız bu 0=6 yaş gurubunda bu genel, temel eğitimleri almadıysa sorgulamayı, öğrenmeyi, bilgiyi edinmeyi ne şekilde yapacağını öğrenmezlerse ileriki bilgilerinde hayatlarında onlara fayda sağlamaz. O nedenle bu eğitim kurumu  çok önemli. Bu eğitim kurumunun geleceğimiz olan çocuklarımızı  bilgili, deneyimli ve bu ülkeyi çağdaş bir medeniyet seviyesine çıkarmak konusunda çok büyük katkılar yapacağına inanıyorum.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelası katılımcılar tarafından kesildi.

Oktaylar Kreş ve Gündüz Bakımevi
Aydın-zmir Asfaltı Kuyulu Mevkii 4. Km Efeler / AYDIN
Tel: 0507 057 82 61