Kuşadası Belediye Düğün Salonu"nda gerçekleştirilen forum, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kuşadası Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi, Kuşadası Emekli Öğretmenler Derneği, Kuşadası Kütüphane Yaptırma ve Yaşatma Derneği, CHP, DSP ve çeşitli siyasi partilerden oluşan Kuşadası Atatürkçü Aydınlanma ve Tam Bağımsızlık Platformu tarafından düzenlendi.

ADD Kuşadası Şube Başkanı Nail Topal tarafından yönetilen “Kuşadası"nda Eğitim “ konulu forumun açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Kuşadası Belediyesi olarak okullara, öğretmenlere, öğrencilere ve eğitime elimizden gelenden fazlasını yapmak zorundayız. Eğitimi fazlasıyla önemsiyoruz. Bu nedenle Kadınlar Denizi"nde yeni bir okul yapmak için Milli Eğitim ile protokol yaptık. Eğitim sezonu öncesi tüm okulların bahçelerini elden geçirdik. Kuşadası"nın yeni bir üniversite binasına kavuşması yönünde inşaatı devam eden binanın bitirilmesi ve çevre düzenlemesi ile yolların tamamlanması için hızla hareket ettik. Üniversite binasında şu an eğitim veriliyor ve yakında hizmete girecek. 1200 öğrenci ekonomik katkının yanında Kuşadası"nın sosyal ve kültürel gelişimine ciddi katkı koyacaktır. Kuşadası süreç içerisinde turizmin yanında bir üniversite şehri olmalıdır. Kuşadası"nda eğitime belediye olarak ciddi şekilde kaktı koymayı ve sorunların çözümünün önemli bir parçası olmayı hedefliyoruz“

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Bal, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Belediye meclisi ve il genel meclis üyeleri, eğitimciler ve vatandaşların izlediği foruma 8. sınıf öğrencisi Gizem Kaya, 11. sınıf öğrencisi Elif Gelmez, Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Bulut Alınmış, öğrenci Velisi Osman Yalçın ve Rehber Öğretmen Şahin Özkan konuşmacı olarak katıldı.