Bakan Egemen Bağış, kapıda önemli bir kişiyi karşılıyor.
Bir süre yazılı ve görsel medyaya birlikte görüntü veriyorlar ve yukarıya görüşmeye çıkıyorlar.
Yaklaşık 45 dakika sonra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 12 Eylül darbesi sonrası İsveç'e giden ve 31 yıl sonra geçtiğimiz cumartesi günü Türkiye'ye dönen Kemal Burmay ile yaptığı görüşmeyi düzenlenen ortak basın toplantısı ile medya ile paylaşıyor. Bakan Bağış sözlerine, Kemal Burkay'ın ülkenin yetiştirdiği önemli bir entelektüel, fikir adamı ve siyasetçi olduğunu söyleyerek başlıyor.
Ardından Bakan Bağış, Burkay'ın, Türkiye demokrasisinin, her türlü sorunu tartışabilecek, çözebilecek olgunluğa eriştiğini gözlemlemiş olmasının da kendisini mutlu ettiğini ifade ediyor ve ülkede başlayan diyaloğun sağlanabilmesi için terör örgütü PKK'nın silah bırakmasının şart olduğunu önemle belirtiyor.
Bakan Bağış, siyasetçi, yazar ve şair Kemal Burkay ile yaptığı görüşmeden çok memnun kaldığını ifade ediyor ve özellikle Avrupa Birliği üyeliği konusunda Burkay'ın 31 yıllık Avrupa tecrübelerinden faydalanacaklarını söylüyor. Bakan Bağış konuşmasının sonunda Burkay'a hediyelerini veriyor.
Bakan Bağış'ın konuşmasının ardından, sözü yaşında çıktığı Türkiye'ye 74 yaşında gelen Kemal Burkay alıyor. Sesi önce titreyerek çıkıyor. Belli ki medyanın kendisinin gelişinden beri olan ilgisi Burkay'ı mutlu ettiği kadar şaşırtmış... Burkay'ın bu şaşkınlığın bir de Bakan Bağış'ın vediği hediyelerin memnuniyeti ve şaşkınlığını ekleniyor. Kürt siyasetçi ve yazar, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Türkiye'ye geliş nedenlerini ve Türkiye'deki barış ortamının sürmesini her zaman dile getirdiği sözleri ile bir kez daha dile getiriyor.