20 yıldır dizilerde ve sinema filmlerinde rol alan sevilen oyuncu şimdi de atv'de yayınlanan 'Kızım Nerede' isimli yapımda kızı kaybolan bir anneyi canlandırıyor. Ünlü oyuncuyla hayatı ve mesleğini konuştuk.

-'Kızım nerede?' adlı dizide başroldesiniz, bu dizide oynamanız için teklif size nasıl geldi?

Bu proje ilk ortaya çıktığında benim haberim vardı. 1 senedir bu projenin üstünde çalışılıyorsa benim 9 aydır haberim vardı. Okudum, beğendim ve işi kabul ettim. Hikaye beni çok sardı; yapımcım da çok iyi niyetli insanlar.

-Gerçek hayatta hiç evlenmediniz, çocuğunuz da yok ve dizide kızı ortadan kaybolan bir anneyi canlandırıyorsunuz, rolünüze adapte olmak zor oldu mu?

Konuya hakim olmak yeterli oldu. O duyguları izleyiciye iyi verebiliyorsam ne mutlu banaÖ Onun dışında bir ön hazırlık devresi yaşamadım.

-3'üncü sayfa haberlerini çok okur musunuz?

Çok fazla okumuyorum doğrusu. Zaten haberleri açtığımızda her şey moral bozucu oluyor. Çok nadir arada bakıyorum. Ama tabii ki bu tarz olaylardan haberdarım.

-2 senedir ortalıklarda yoksunuz. Bu arada neler yaptınız?

Vallahi çok bir şey yapmadım dinlendim. Bol bol keyif aldığım şeyler yaptım. Tiyatro yaptım, 'Medya Maymunları' diye bir oyunda oynadım. Kendimle ilgilendim. Ama yinede insan çalışmadan edemiyor. O yoğun tempodan sonra çalışmamak insanı sıkıyor.

-Sizi caddede görenler ne diyor, isminizle mi çağırıyor yoksa oynadığınız dizi karakterlerinin ismiyle mi?

"Ece" diye seslenenler var. Çoğunluk beni tanıyor. Arada "Zerda baksana!" diyenler oluyor ya da "Kızım Nerede?' deki oyuncu" diyorlar.

-Hep sizi güzel, iyi kalpli kadın rollerinde izledik, biraz da kötü kadın olmak istemez misiniz?

Kötü karakterli kadını büyük bir zevkle oynarım. Güzel ve dişi bir rolse bayıla bayıla oynarım, çok da iyi oynayacağıma inanıyorum. Bana öyle roller gelmiyor. Güzel olup da kötü karakter oynayan çok oyuncu var ama beni herhalde iyi rollere daha çok oturtabiliyorlar.

-Diyelim ki kötü bir karakteri canlandırman istendi, senaryo müthiş, kabul edersem halk benim için ne düşünür korkusunu yaşar mısınız?

Hayır, halkın beni yadırgayacağını sanmıyorum. Bence onlar neyin ne olduğunu algılayabiliyorlar.

Hürrrem gibi kafama taktığımı yaparım

-Son zamanlarda televizyonda hangi dizilerini izliyorsunuz?

'Muhteşem Yüzyıl'ı izliyorum hem de büyük bir keyifle. Çok başarılılar. Olumsuz eleştiriler yapıldı ama bu sayede dizinin çok güzel reklamı yapıldı. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Şu anda çok gündemde. Nihayetinde bir dizi, bu kadar abartılmasına gerek yok. Bu dizinin yayınlanması bence çok iyi oldu. Şimdi bütün tarih kitapları yok satmaya başlamış, kapış kapış alınıyormuş. Herkes tarihini öğrenme gayretinde.

-Sizde böyle bir dizide oynamak ister misiniz?

Hürrem Sultan'ı oynamak isterdim. Çok güzel bir rol çünkü. Başrolde oynayan kız o role 'cuk' diye oturmuş. O bakışları falan çok etkili. Oyunculuk eğitimi almamasının faydası olmuş, çok doğal.

-Hürrem Sultan'ın nesi cezp ediyor sizi?

Hırsı cezp ediyor. Kafasına koyduğunu yapması beni etkiliyor. Ben de kafama taktığım şeyi yaparım. Her oyuncu kendini zorlayan rolleri oynamak ister. Ama yapımcılar beni başka türlü görüyor.

Metabolizmayı hızlandırıyor

-Bir gününüz nasıl geçer?

Evde geçiririm. Yemek yaparım. Zeytinyağlıların hepsini çok güzel yaparım. En güzel domatesli pilav yaparım. Salata severim. Değişik sandviç denemelerim vardır.

-Yüzünün dinç ve genç görünmesi için bir krem ya da bir formül kullanıyor musunuz?

Ozon Terapi alıyorum, o da insanın kanını temizliyor. Sağlıklı bir şey. 100 ml kanınız alınıyor, içine iki tüp Ozon gazı veriliyor ve tekrar size enjekte ediliyor. Metabolizmayı hızlandırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi tazeliyor, güzelleştiriyor. Yüzde 90 insana yarıyor.

Çocuğumu babasız yaşatmam

-Dizide 3 tane çocuk annesisiniz, gerçek hayatta anne olmayı istiyor musunuz?

İstiyorum tabii ki. İstemez miyim?

-Kız çocuğunuz mu olsun istersiniz yoksa erkek mi?

Vallahi erkek çocuğunu da çok seviyorum, kız çocuğu da çok bıcır bıcır oluyor. İkisi de çok başka. Kolay olsun diyorum ve ikizim olsun istiyorum. Biri kız biri erkek olsun. Ben de kendi ikizim olsun çok isterdim. Çocuğuma babasızlık yaşatmak istemem. Evladımın mutlaka babası olması şart. Gayri meşru bir çocuk bu dünyaya getirmem. Manevi olarak babası hep yanımızda olmalı. O sevgiyi tatmalı çocuk.

bugün