Sinemada özel efektler konusunda sayısız başarıya imza atan Carlo Rambaldi, 10 yıldan beri yaşadığı İtalya'daki Kalabriya bölgesine bağlı Lamezia Terme kentinde hayatını kaybetti.

Rambaldi'nin uzun süredir mücadele ettiği bir hastalığa yenik düştüğü belirtildi ancak hastalığı hakkında bilgi verilmedi.

Yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı ''E.T.'' filmindeki Dünya'ya gelen sevimli uzaylı E.T. karakterinin fiziki görünümünün yaratıcısı olan Rambaldi, bu başarısıyla 1982 yılında özel efekt dalında Oscar ödülüne layık görülmüştü.

86 yaşında hayatını kaybeden Rambaldi, 1976 yılında yönetmenliğini John Guillermin'in yaptığı ''King Kong'' filmiyle, 1979 yılında da yönetmenliğini Ridley Scott'un yaptığı ''Alien'' (Yaratık) filmindeki çalışmasıyla özel efektler dalında Oscar ödülünün sahibi olmuştu.

E.T.'nin 1 milyon dolara mal olduğunu ve 3 ayda yaratıldığını anlatan Rambaldi, ''Aynı şeyi bilgisayarlarla yapmaya kalksaydık en az 200 kişiye ihtiyaç olurdu ve minimum 5 ay gerekirdi'' demişti. Rambaldi, özel efektler disiplininde mekatronik tekniğinin bir sihirbazı olarak nitelendiriliyordu.

Rambaldi, Spielberg'in 1977 yılında çektiği Üçüncü Türle Yakınlaşmalar ve David Lynch'in 1984 tarihli Dune adlı filmlerinde de çalışmıştı.