Yenipazar Müftülüğü tarafından, internet ve bilgisayar ile donatılan camilerde imamlar tarafından vatandaşlara ve öğrencilere namaz aralarında dini bilgilerin yanı sıra beşeri ilimler konusunda da yardımcı olunmaya başlandı. Bunun yanında vatandaşlar, imamlara sormak istediği soruyu internet aracılığı da sormaya başladı.
İslam dininin teknolojiye büyük önem verdiğini belirten Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın, yeni sistem sayesinde imamların kendilerini yenileyip geliştirdiği gibi vatandaşa da daha faydalı olduğunu söyledi. Gelişen teknoloji ile aranan her türlü bilgi, yorum ve fetvaya internet aracılığı ile daha kolay ulaşıldığını kaydeden İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, “Bu sistem sayesinde imamlarımız gençlerle daha kolay kaynaşmaya başladı. Globalleşen dünyada bilgiye ulaşmak artık daha da kolay oldu. Camilerimize yeni kurduğumuz bilgisayarlar sayesinde camilerimiz sadece ibadet edilen bir mekan olmaktan çıkıp, aynı zamanda ilim ve irfan yuvası haline geldi. Bu sistemi daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
Bilgisayar ve internet sayesinde gençlerle daha sıkı bağ kurduklarını belirten İlçeye bağlı Tariş Camii İmamı Zinnur Korkmaz, “Aslında imamlar bilişimle barışık kişilerdir. Bu uygulamadan sonra namaz vaktinde namazımızı kıldırıyoruz. Namaz öncesi veya sonrasında vaaz dinliyoruz, hatta cemaatle birlikte merak ettiğimiz konuları bilgisayar aracılığı ile birinci kaynaktan öğreniyoruz” dedi. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!