Aydın Milletvekili Recep Taner"in önerisiyle anayasa mahkemesi başkan ve üyelerine sağlanması gündemde olan olağanüstü emeklilik düzenlemesi kanun tasarısından çıkarıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi"nde Anayasa Mahkemesi"nin kuruluşuyla ilgili görüşülen kanun tasarısıyla Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerine sağlanacak olan "Olağanüstü emeklilik" düzenlemesiyle ilgili MHP Aydın Milletvekili Recep Taner"in sözlü soruna cevap veren Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek “Önerge veriyoruz. O maddeyi çıkaracağız.”dedi.
Kanun Tasarısı üzerine soru cevap kısmına geçildiğinde MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Bakan Cemil Çiçek"e “Görüşmekte olduğumuz kanunun 11. maddesinde "Görev süresini tamamlayan ancak,emeklilik şartlarını taşımayan Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerine, emeklilik yaş ve hizmet süresi dolana kadar son ücretlerinin üçte ikisi tazminat olarak ödenir" denilmektedir.Bu uygulama; yıl ve gün şartını yerine getirdiği halde yaş haddi gelmediği için emekli olamayan yüzbinlerce işsiz ve sosyal güvencesiz olduğu bir ortamda sizce ne kadar adildir? Bir tarafta her türlü güvence ve maaşları devam eden ayrıcalıklı mahkeme üyeleri, diğer tarafta ise güvenceleri bile olmayan, sağlık güvencesinden yoksun yaş mağdurları. Vicdanen rahat mısınız? “ sorusunu sordu.
MHP Aydın Milletvekili RecepTaner"in sözlü sorusuna Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek “ Bu 11. maddeyle ilgili hususu biraz evvel ifade etmeye çalıştım. Yani emeklilikleriyle ilgili husus, 25 sene sonrayı ilgilendiriyor olması bakımından bir sakınca yoktu. Bugünkü mevcut üyelerle ilgili bir düzenleme değil, ama mademki böyle bir eleştiri geldi. Muhalefet partisine mensup arkadaşlarımız komisyonda da bunları dile getirdi. Böylesine önemli bir tasarıyı sadece bir özlük hakkıyla ilgili bunu gündeme getiriyormuşçasına mahkemeyi de zan altında bırakmamak, bugün orada görev yapan değerli üyeleri zan altında bırakmamak adına bizde önerge veriyoruz. O maddeyi çıkaracağız. Sanıyorum burada bir mutabakat hasıl olmuş oluyor” diye konuştu.
Daha sonra verilen önerge kabul edilerek, Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerine sağlanacak olan kıyak emeklilik maddesi ve dolayısıyla emeklilik yaş süresi dolana kadar son ücretlerinin üçte ikisinin tazminat olarak ödenmeye devam edileceğine dair düzenleme yürürlüğe girmeden kaldırıldı.