İlk arıza, 18 Şubat'ta meydana geldi

Pilotlar uçuş sonrasında hazırladıkları raporda uçağın kanatların yüzeyini artırarak havada düşük hızlarda tutunmalarını sağlayan "flap"larında arıza tespit etti.

Bunun üzerine "Tekirdağ" uçağı, Atatürk Havalimanı 'daki THY Teknik hangarına alınarak sistemler kontrol edildi, arızası giderildi.

Bir hafta içindeki ikinci arıza ise kazadan tam iki gün önce meydana geldi.

"Master Caution" olarak adlandırılan ve sistemleri kontrol eden ışık, "Tekirdağ" uçağı kalkış için pist başına geldiğinde yandı.

Pilotlar seferi iptal ederek geri döndü. Bu arızanın da ilerleyen saatlerde giderildiği örenildi.

Son bakımı 22 Aralık'ta yapıldı. Kaza sonrasında açıklama yapan THY yetkilileri, uçakta bakım sorunun olmadığını, en son periyodik bakımın ise 22 Aralık 2008'de yapıldığını açıklamıştı.

Uçakların CFM56 tipi motorlarının büyük bakımları geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildiği öğrenildi.

THY'DEN AÇIKLAMA

TC-JGE tescil işaretli uçağın, 07.55'te Amsterdam uçuşu öncesinde bir gün önce 23.25'te Şam'a gitmek üzere havalandığı ve tekrar İstanbul'a olay günü 05.57'de indiği ortaya çıktı.

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havaalanı"na iniş sırasında düşen "Tekirdağ" isimli uçağın teknik bakımlarının prosedürlere uygun yapıldığını bildirdi.

THY Basın Müşavirliği"nden yapılan açıklamada, "25 Şubat 2009 tarihinde TK 1951 seferini yapan İstanbul-Amsterdam uçağıyla ilgili bazı yayın kuruluşlarında yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur" ifadesine yer verildi.

Kaza geçiren uçağın 2002 yılı modeli olup, en son C bakımının 22 Ekim 2008 tarihinde, A bakımının ise 19 Şubat 2009 tarihinde yapıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Uçağın teknik bakımları prosedürlere uygun yapılmıştır. A bakımı sonrası son uçuşuna kadar 52 saat uçuş gerçekleştirmiştir. Uçağın tüm bakımları belirlenen programa göre yapılmıştır.

Haberlerde belirtilen 23 Şubat tarihindeki Madrid seferi öncesi yaşanan olay ise taksi esnasında uçağın pilotu "Master Caution Light (Ana ikaz lambası)" arızası bildirince uçak seferden alınmış ve aynı gün arızanın kaynağı olan parça değiştirilerek uçak sefere verilmiştir. Bu değişimden sonra uçak 8 iniş-kalkış yapmış ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

Haberlerde yer alan flaplarla ilgili konu ise 28 Ekim 2008 tarihinde sol krueger flapın topraklama cihazı (Bonding Jumper) değiştirilmesidir. Yapılan işlemden sonra uçak seferlerine sorunsuz devam etmiştir."

Açıklamada, "Uçuş emniyeti konusunda tavizsiz çalışmalarını yürüten THY tüm uçaklarında uçak imalatçısı, ulusal ve uluslararası otoritelerin direktifleri doğrultusunda uyguladığı bakım süreçlerini bu uçağımızda da uygulamıştır" denilerek, zaman zaman oluşabilecek bu türden teknik arızalardan yola çıkılarak yapılan haberlerde kamuoyunun yanlış algılamasına neden olabilecek yorumlardan
kaçınılması istendi.

Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü yaşandığı kaydedilen açıklamada, "THY ailesi olarak kazada yaşamını yitiren yolcularımıza tekrar Allah"tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANMADI

Hollanda"da THY"ye ait 1951 sefer sayılı burun ucu adı "Tekirdağ" olan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağın Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapmasının ardından kurulan kriz masasının yetkilisi L.N. Wetterings, yaralılardan 4"ünün durumu ciddi olduğunu bildirirken ölenlerin isimlerini henüz açıklayamayacaklarını söyledi.

Hollanda yetkilisi Wetterings, düzenlediği basın toplantısında meydana gelen kazada üçü pilot, 9 kişinin hayatını kaybettiğini, ölen 6 kişinin ise durumu ağır olan yolcular olduğunu belirtirken, ağır yaralı kişilerden 4"ünün sağlık durumunun kritik olduğunu ifade etti.

Ölen ve yaralananlardan kimliği tespit edilenlerin isimlerini, ailelerine bildirdikten sonra, kamuoyuna açıklayacaklarını söyleyen Wetterings, 121 yolcunun 13 farklı hastanede tedavi edildiğini, 63 kişinin tedavisinin ise sürmekte olduğunu kaydetti. Wetterings, ağır yaralılardan dördünün kimliğinin kesin tespitinin yapılamadığını belirtti.

Uçakta bulunanlardan 51"inin Türk vatandaşı, aralarında Türk kökenlilerin de yer aldığı 53"ünün Hollanda vatandaşı olduğunu bildiren yetkili, uçakta ayrıca 7 ABD vatandaşı, 3 İngiltere vatandaşı, bir Alman, bir Bulgar, bir Finlandiya, bir İtalyan vatandaşı ile bir Tayvanlının bulunduğunu anlattı.

Wetterings, 15 yolcunun milliyetinin ise bilinmediğini söyledi.

3 YARALI TÜRK VATANDAŞININ DURUMU İYİ

Kriz masasının yetkilisi L.N. Wetterings"in yolcuların kimliklerini açıklamayacağını bildirmesinin ardından uçakta Aksaraylı 3 yolcunun olduğu bildirildi. Uçakta bulunan Bekir Kaya, Hasret Demir ve Mustafa Gümüş"ün kazada yaralandıkları ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bekir Kaya"nın Aksaray"daki dayısı Ramazan Baltacı, yaptığı açıklamada, Kaya"nın Amsterdam"a 27 Şubat"ta gideceğini ancak bilet tarihini değiştirdiğini ifade etti.


MİLLİYET