21 Nisan'da Sri Lanka'nın Kolombo, Negombo ve Batticaloa kentlerinde bulunan üç kilise ve üç otele bombalı saldırı düzenlenmesinin ardından hükümet, hayatını kaybeden yüzlerce kişinin kimlik tespitini yapmakta güçlük çekiyor.

İlk etapta 359 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken daha sonra gelen rakamların yeniden düzenlenmesiyle ölü sayısı 253'e düştüğü açıklanmıştı.

Ölü sayısının yanlış verilmesi sonrası resmi kurumlar birbirini suçlamıştı.

Sri Lankalı yetkili Anil Jasinghe, uluslararası haber ajanslarına verdiği demeçte, henüz net bir sayı veremeyeceklerini ancak ölü sayısının 250 ila 260 arasında olduğunu, kesin bir rakamın verilmesinin zor olduğunu belirtti.

İSTİHBARAT KESİNTİSİ YAŞANMIŞ

Hindistan'ın saldırıdan kısa bir zaman önce Sri Lanka hükümetini uyardığı, ancak gelen istihbaratın ilgili birimlere ulaştırılmadığı da ifade ediliyor.

Sri Lanka Hükümeti Savunma Sekreteri Hemasiri Fernando, saldırılardan sonra istifa etmişti.

SALDIRILARDA 253 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Sri Lanka'da 21 Nisan Pazar günü, sabah saatlerinde eş zamanlı olarak başkent Kolombo, Negombo ve Batticaloa kentlerinde bulunan üç kilise ve üç otele bombalı saldırı düzenlenmişti. İlk saldırıların ardından Kolombo'da biri hayvanat bahçesi yakınlarında olmak üzere iki patlama daha gerçekleşmişti.

Paskalya günü kilise ve otellere yönelik yapılan terör saldırılarında 253 kişi hayatını kaybetmiş ve saldırıları DEAŞ üstlenmişti. İntihar saldırılarını gerçekleştiren dokuz Sri Lankalıdan biri kadın sekizinin kimliği belirlendi.

Kaynak: www.dunyabulteni.net