Kuzey Kore'den kaçan binlerce kadının Çin'de cinsel  köleliğe zorlandığı bildirildi. 

BBC'de yer alan habere göre, "Kore Gelecek İnisiyatifi" adlı Londra  merkezli sivil toplum kuruluşu, Kuzey Kore'den kaçan kadınların Çin'de uğradığı  cinsel istismarı belgeleyen bir rapor yayımladı.

Raporda, Çin'deki organize suç şebekelerinin Kuzey Kore'den kaçan veya  kaçırılan yaşları 12 - 29 yaşlarındaki kadınların fahişeliğe, internet üzerindeki  siber seks ağlarında çalışmaya zorlandığı ve evlilik için Çinli erkeklere  satıldığı belirtildi.

Çin'e kaçak yollarla gelen Kuzey Koreli göçmen kadınların ülkelerine  iade edilme korkusuyla adli makamlara başvurmadığı ifade edilen raporda, her yıl  benzer durumdaki binlerce Kuzey Koreli kadının organize suç şebekelerinin ağına  düştüğü kaydedildi.

Raporda, kadınların çoğunun göçmen işçi nüfusunun yoğun olduğu  Kuzeydoğu Çin'deki genelevlerde çalıştırıldığı, bir kısmının ise kırsal  kesimlerde evlilik için satıldığı vurgulandı.

Evlilik için satılan kadınların da kocaları tarafından  köleleştirildiğine işaret edilen raporda, söz konusu kadınların şiddet ve cinsel  istismara uğradığı ifade edildi.

Siber seks ağlarının da seks ticaretinin giderek büyüyen bir parçası  haline geldiğine dikkat çekilen raporda, Kuzey Koreli kadınların kamera önünde  canlı yayında cinsel eylemlerde bulunmaya zorlandığı ve internet üzerindeki bu  türden yayınları izleyenlerin çoğunun Güney Koreli erkekler olduğunun tahmin  edildiği kaydedildi.

Kuruluş, Çin'deki Kuzey Koreli göçmen kadınların uğradığı istismara  son verecek önlemlerin alınması için uluslararası topluluğa çağrı yaptı.