Olay, Londra Polisi'nin Facebook'tan paylaştığı mesajla ortaya çıktı. Polis, Dundee'nin en işlek caddelerinden birinde sürücülerin karşıdan karşıya geçmeye çalışan tavuk yüzünden sıkıntı yaşadığı 'ihbarı' aldı. Bunun üzerine olay yerine giden polis, tavuğu yolda korkmuş bir vaziyette buldu. Ardından da hayvanları koruma derneği yetkililerine teslim etti.

POLİS FACEBOOK'TAN MESAJ YAYINLADI

Tavuğun o caddeye nasıl geldiğiyle ilgili soruşturma başlatan polis, Facebook sayfasından durumu şöyle anlattı: "Bu sabah saat 08.30'da East Marketgait, Dundee'de bir tavuğun sürücülere sıkıntı yarattığı ile ilgili ihbarlar üzerine polis memurları olay yerine vardı. Tavuk emniyetli ve iyi bir şekilde polis merkezine getirildi. SSPCA (İskoçya'da bulunan bir hayvanları koruma derneği) ile irtibata geçildi ve tavuğun sahibi bulunana kadar tavukla ilgilenilecek. Polis, tavuğun neden yolu karşıdan karşıya geçtiğiyle ilgili soruşturma başlatmıştır."

SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU

Polis yetkililerinin sosyal medyada paylaştığı bu yazının ardından ise Facebook kullanıcıları olayla ilgili eprili mesajlar paylaşmaya başladı. Facebook kullanıcılarının yorumlarından bazıları şu şekilde:

Debbie Strachan: 'Büyük kaçış!' Muhtemelen pişirilmek üzereydi.'

Femi Smith: 'Tavuk Nandos'a (tavuk restoranı) mı gitmeye çalışıyordu acaba?'

ingiltere-de-karsidan-karsiya-gecmek-isteyen-8840003_8280_m.jpg