Dünyayı kasıp kavuran corona virüsle ilgili haberler peş peşe gelmeye devam ediyor.

İngiltere'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle  ölenlerin sayısı 37 bini geçerken, gerçek sayının 47 bin 343 olabileceği öne  sürüldü. 

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, ülkede son 24 saatte Kovid-19  nedeniyle 134 kişi daha hayatını kaybederken, toplam sayı 37 bin 48'e çıktı. Vaka  sayısı ise 2 bin 4 artarak 265 bin 227 oldu.

Son bir günde 109 bin 979 test yapılırken, toplam test sayısı  mükerrerler dahil 3 milyon 681 bin 295'e yükseldi.

  Bu arada, ölüm belgelerindeki Kovid-19 notunu esas alarak sayım yapan  Ulusal İstatistik Kurumu'nun açıklamasına göre, 23 Mayıs'a kadarki virüs kaynaklı  gerçek ölüm sayısı 47 bin 343 oldu. 

Bu sayının İngiltere ve Galler'de kayıtlara  geçen 42 bin 173 ölüm ile İskoçya, Kuzey İrlanda ve hastanelerdeki son can  kayıplarından oluştuğu açıklandı.

    Kurumun açıklamasında, virüsten nedeniyle hayatını kaybedenlerin  sayısının düşmekte olduğu da bildirildi.

    İngiltere, Kovid-19 kaynaklı can kaybı sayısı bakımından Avrupa'da  birinci, dünyada da ABD'den sonra ikinci sırada bulunuyor.

    İlk etapta "toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün  kontrollü yayılması" stratejisini izleyen İngiliz hükümeti, ölü sayısının  yaklaşık 300 bin olabileceğine yönelik raporlar ve eleştirilerin ardından geri  adım atmıştı.

    İngiltere'de 23 Mart'ta başlayan kısıtlamalarda, 13 Mayıs'ta kısmi  gevşemeye gidilerek egzersiz için dışarı çıkışlara getirilen sınırlama  kaldırılmış, inşaat ve imalat sektörü işçileri gibi evden çalışmaları mümkün  olmayan kişilerin de iş başı yapmalarına izin verilmişti.

    Gevşeme kararları kapsamında, 1 Haziran'da birinci ve altıncı  sınıfların yeniden ders başı yapacağı, açık hava pazarlarının açılacağı, 15  Haziran'dan itibaren de diğer perakende mazağalarına faaliyet izni verileceği  açıklanmıştı.