ABD Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA), Suudi gazeteci  Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü operasyona sadece Suudi Veliaht Prens Muhammed bin  Selman tarafından yeşil ışık yakılmış olabileceğini "yüksek inançla"  değerlendirdiği bildirildi. 

CNN'in ABD'li kaynaklara dayandırdığı haberinde, CIA'nin Kaşıkçı  cinayetinde Muhammed bin Selman'ın rolüne ilişkin "yüksek inanca" sahip olduğu  belirtildi.

Eski Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, CNN'e yaptığı  değerlendirmede, "İstihbarat topluluğu bir bulguya, bir değerlendirmeye 'yüksek  inanç' duyduğunda, buna inanabilirsiniz. Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı'dan  kurtulunması için doğrudan talimat verdiğini yansıtan bir video olmasa da çok  sayıda kaynaktan gelen deliller o kadar ikna edici ki sanırım delillere yüksek  inanç duyulmasına neden oldular." ifadesini kullandı.

Clapper, kendisi ve meslektaşlarının Rusların ABD'de 2016'da başkanlık  seçimine müdahale ettiğini "yüksek inanç" göndermesiyle değerlendirdiklerini  hatırlatarak, bunun "somut delil veya kesin sonuca" yakın bir terminoloji  olduğunu kaydetti.

Teşkilatın eski Rusya operasyonları başkanı Steve Hall da Veliaht  Prens'in "Evet, Kaşıkçı'yı öldür" dediği bir konuşma kaydedilse bile, bunun  analitik bir veri içereceğini belirterek, "CIA veya NSA ya da herhangi bir  istihbarat örgütünün DNA türünden bir kanıtla gelmesi gerektiği fikrinin hatalı  bir varsayım olduğunu hem siyasetçiler hem de istihbaratçılar bilir." diye konuştu.

CIA Direktörü Gina Haspel, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti  hakkında bugün ABD Senatosunu bilgilendirecek.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı  cinayetine ilişkin ses kaydını dinlemediğini ancak kaydın çevirisini okuduğunu  açıklamış, ABD yönetiminin değerlendirmesinde bir değişiklik olmadığını ve  cinayetin kimin tarafından işlendiğine ilişkin henüz ellerinde net bir sonuç  olmadığını öne sürmüştü.