Avustralya Federal Hükümeti'nin iklim değişikliğine yönelik adım atmasını isteyen binlerce öğrenci, ülke genelinde okula gitmeyerek  gösteri düzenledi.  

Başta Melbourne, Sydney, Brisbane ve Perth olmak üzere ülkenin birçok  kentinde Başbakan Scott Morrison'un çağrılarına rağmen okula gitmeyen ilk, orta  ve lisede okuyan binlerce öğrenci "İklim Değişikliği İçin Okul Grevi"ne katıldı. 

Öğrenci velileri, öğretmenler ve çevrecilerin de destek verdiği  Melbourne'deki gösteriye okul formaları ile katılan yaklaşık 2 bin öğrenci,  Başbakan Scott Morrison yönetimindeki Avustralya hükümetinden iklim  değişiklikleri konusunda bir an önce harekete geçmesini istedi.

Küresel ısınma, deniz seviyesinin yükselmesi, hava şartlarındaki  olağandışı değişimler, mercan kayalıklarının yok olma tehlikesi ve kömürle enerji  üretimi gibi konularda önlem alınmasını talep eden göstericiler, Başbakan  Morrison'un "öğrenciler okulda durmalı, okullarda aktivizm yerine öğretim  istiyoruz, okullarımızın parlamentoya dönüşmesini desteklemiyoruz." şeklindeki  ifadelerine de tepki gösterdi.

Gösteride "Scott okula dön", "Gelecek seçimleri düşünmeyi bırak, bizim  geleceğimizi düşünmeye başla", "Geleceğimizle oynama", "Çevremizin yağmalanmasına  izin verme", "Başka dünya yok" yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, mercan  kayalıklarına ve çevreye zarar verdiği belirtilen Queensland eyaletindeki Adani  kömür madeninin de kapatılmasını talep etti.

'Çok fazla zamanımız yok...'

Göstericiye katılan lise öğrencisi Masket Matityahu, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, "Değişim istiyoruz. Bizim için daha iyi bir gelecek  istiyoruz. Bu bizim neslimiz. Çok fazla zamanımız yok, değişimi şimdi yapmamız  lazım." dedi.

Son yıllarda yeryüzündeki olumsuz çevresel değişimin farkında  olduklarını, bu yüzden de bir an önce tedbir alınması gerektiğini savunan bir  diğer lise öğrencisi Camille Meric ise "Gelecekte insanlar için dünyamızın iyi ve  mükemmel olacağından emin olmak istiyoruz. Çocuklarımız ve torunlarımız için  değişimi şimdi yapalım ki sonra yapmalarına gerek olmasın." ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Melbourne şehir merkezindeki yürüyüşle devam eden gösteri, 3 saatin ardından sona erdi.