Suriye'de ise can kayıpları bin 500'ü aştı. Her iki ülkede de arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, depremler dünya manşetlerine taşındı. İşte dünya basınının manşetleri...

İngiliz The Guardian gazetesi

Türkiye’yi ve Suriye’yi vuran depremleri manşetinden 'Felaket' - Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde binlerce kişi öldü” başlığıyla verdi. Manşet fotoğrafı olarak, Diyarbakır'da enkaz altından kurtarılan küçük bir kız çocuğunun fotoğrafını kullandı. Küçük kızın 7,7 büyüklüğündeki depremden sonra enkaz altında kalan bilinmeyen sayıda insandan biri olduğu belirtildi.

Daily Mirror

Türkiye’deki bir çocuğun enkazdan kurtarılmasını gösteren fotoğrafı kullanarak "Dehşetin ortasında bir umut anı" başlığını attı. Gazeteninin ön sayfasında ayrıca, “Türkiye ve Suriye harap olurken ölü sayısının 10 bine çıkacağından korkuluyor” ifadesini kullandı.   

Daily Mail

Türkiye’deki deprem haberini duyurmak için "Masumları çaresizce kurtarma çabaları. Türkiye depremlerinde 10 bin kişinin ölmesinden korkulurken çocuklar enkazdan çıkarıldı” ifadelerini kullandı. Gazete manşetinde Suriye’deki enkazdan çıkarılan küçük bir kızın fotoğrafını kullandı.   

İngiliz The Daily Telegraph gazetesi

Enkaz altından kurtarılan bir insanın fotoğrafını kullanarak, haberi “Türkiye'deki yüzyılın en güçlü depreminde binlerce kişi öldü” başlığını attı.

The Sun gazetesi

Deprem haberlerine "Onlara Yardım Edin" başlığını attı. Gazet ayrıca Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardımcı olmak için bir yardım kampanyası başlattı.

The Times gazetesi

The Guardian ile aynı fotoğrafı “Dev deprem binlerce kişiyi uykusunda öldürür” başlığıyla kullandı.   

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal gazetesi, manşetinde Diyarbakır'daki kurtarma çalışmalarını gösteren bir fotoğrafa yer vererek, "Türkiye ve Suriye'yi depremle vururken yıkım" başlığını attı.

New Indian Express

Enkaz altından kurtarılan kişilerin fotoğrafları yer verdiği manşetinde "2600 kişi öldü ve sayı artıyor” başlığını attı.

The Washington Post

"Deprem Türkiye ve Suriye'yi mahvetti" başlığıyla Suriye'nin İdlib vilayetindeki durumu değerlendirdi. Gazete, ayrıca depremin Suriye’nin kuzeybatısında savaş nedeniyle hali hazırda olan kötü durumu daha da zorlaştırdığını aktardı.   

Financial Times

Yıkılan bir binadan kurtarılan bir kişinin fotoğrafını kullanarak “ Türkiye ve Suriye’yi sallayan 84 yılın en büyük depreminden sonra binlerce kişi öldü” manşetini attı.   

Le Monde gazetesi

Enkaz altında çıkarılan bir çocuğun fotoğrafını kullanarak "Türkiye ve Suriye'de ölümcül deprem" manşetini attı.