Aydın Kent Konseyi tarafından şehir merkezine kurulan stant ile vatandaşlar önce AIDS hatalığı ile bilgilendirildi. Ardından yoldan gelen geçenlere prezervatif dağıtıldı. Aydın Belediyesi’nin desteği ile Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyan genç kızların dağıttığı prezervatifleri almakta bazıları çekinirken, özellikle erkekler prezervatiflere yoğun ilgi gösterdi. Yüzlerce prezervatif kısa süre içerisinde tükendi. 
Aydın Kent Konseyi Başkan Vekili ve aynı zamanda Aydın Sivil Toplum Platformu (ASTO) Başkanı Veli Tiryaki yaptığı basın açıklaması ile AIDS hatalığının yaklaşık yüzde 95’inin cinsel yolla bulaştığını belirterek hastalıktan korunmak için bilinçli olmak gerektiğini söyledi. Yapılan açıklamanın ardından üniversiteli genç kızlar tarafından yoldan geçen bayan ve erkeklere hem broşür ile bilgilendirme yapıldı, hem de prezervatif dağıtıldı. 
İlk önce açıkta dağıtılan prezervatifleri vatandaşlar kameralar önünde almaktan çekinince bu defa prezervatifler, broşürler arasına konularak dağıtıldı. Gencinden yaşlısına herkesin ilgi gösterdiği bedava prezervatif dağıtımı ilginç görüntülere sahne olurken yüzlerce prezervatif kısa sürede tükendi. Prezervatiflere erkeklerin yanı sıra bayanların da ilgi göstermesi dikkat çekti.
 
20111201ay491438_01.jpg