Star TV Ana Haber Bülteninde Nazlı Öztarhan'a gündemle ilgili yorumlarda bulunan Uğur Dündar, hükümetin Kürt açılımı konusundaki adımlarına ve teröre dikkat çekti.

Uğur Dündar, gözünün önünden hiç gitmeyen bir görüntüyü de izleyenlerle paylaştı. Terörün minicik çocukları bile nasıl katledebildiğini değinen Dündar, "Çocuğun minicik ayağı kopmuş, sapsarı... Hala gözümün önünde, yıllarca benim gözümün önünden gitmedi o bebeğin, o masum yavrunun o teröristler tarafından öldürülen yavrunun minicik ayağı... Ne zaman çocuklarımın ayaklarını okşasam o bebek ayağı hep gözümün önüne gelir" dedi.

Terörü bitirmek üzere yapılması planlanan açılıma yönelik endişelerini de dile getiren Uğur Dündar, "Bu açılımı yapanların sadece yandaş kişileri, uzmanları, gazetecileri, görüş belirtenleri adeta benzer görüşleri paylaştığı platformlar haline getirmeleri gerçekten sorunun çözümünü zorlaştırır" diye konuştu.

Dündar, açılımın çok güzel bir yaklaşım olduğunu, ancak bu sürece CHP ve MHP'nin de önerilerinin hükümet tarafından değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Vatan