Londra’daki törenden saatler önce, Çinli bir genç ile nişanlısı, taklit düğünle evlendi. Düğüne, ‘kraliyet havası’ vermek isteyen Çinli gençler, İngiltere bayrağının renginde kıyafetler ile 12 araba, 2 at ve tüylü şapkalara yaklaşık 7000 dolar ödedi.
 
Düğünün de çakması!
 
Taklit ürün konusunda pervasızlığıyla bilinen Çinliler, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin düğününü de taklit ederek bir ilke imza attı. Londra’da yapılan Prens William ve Kate Middleton’ın düğünü bütün dünyada izlenirken, Çinli Wang Xueqian çifti de kraliyet tarzı törenle dünya evine girdi.
 
Resmi geçit, at arabası ve kırmızı üniformalı muhafızların yer aldığı töreni yapan 23 yaşındaki damat Wang Xueqian, iki at tarafından çekilen düğün arabası ile 50 kişiden oluşan üniformalı kortej için için yaklaşık 7 bin 600 dolar ödedi. Ülkenin doğusundaki Nanjing kentinde gerçekleştirilen düğünde, beyaz giysili dört kadın, ellerinde İngiliz bayrağı renklerinde üzerinde gelin ve damadın isimlerinin yazılı olduğu bir pankart taşırken; at arabasındaki çifte, kırmızı üniformaları ve şapkalarıyla Buckingham Sarayı’ndakileri aratmayacak bir muhafız ordusu eşlik etti.
 
Türkiye