GAZİANTEP Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Desteklik Büro Amirliği bünyesinde kurulan 5'er kişilik düğün timinin kadın ve erkek polisleri, üniformalı olarak düğünlere gidip halay çekiyor. Gelin ve damatla karşılıklı oynayan polisler, davetlilere “Silah atmayın” çağrısında bulunuyor.

Resmi polislerden oluşan ve düğünlerde çıkması muhtemel olaylara karşı görev yapan, silah atılmaması konusunda uyarıda bulunan ekipler, gittikleri düğünlerde de tüm hünerlerini ortaya koyuyor. Düğün timleri salona girer girmez önce gelin ve damada çiçek verip, tebrik ediyor ardından düğüne katılanlara bir konuşma yapıyor. Görevlerinin öncelikle vatandaşları olabilecek sorunlar hakkında bilgilendirmek olduğunu kaydeden düğün timi mensupları, “Düğünlerde atılan silahlar nedeniyle bir çok insanımız yaşamını yitiriyor, bir çoğu yaralanıyor, sakat kalıyor. Bizler de hem sizleri kutlamak hem de bu konuda bir kez daha uyarıda bulunmak için aranızdayız” diyor.

Konuşmanın ardından piste çıkan kadın ve erkek polisler, üniformalı bir halde gelin ve damat ile diğer konuklarla birlikte halay çekip, karşılıklı göbek atıyor, oynuyorlar. Bu sırada düğün sahipleri de polislerin başına dolar yağdırıyor. Bütün hünerini sergileyen düğün timinde yer alan kadın polis memuru da gelinle birlikte pistte oynadı. Gelinin yakınları da kadın polisin başına paralar yağdırdı. Gelin ve damadın yakınları zaman zaman polislere zılgıtlarla eşlik etti.

Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, düğün timlerinin hem vatandaşları bilgilendirmek ve o mutlu günlerinde yanlarında olmak, hem de çıkması muhtemel üzüntü verecek olayları önlemek için çaba sarf ettiğini belirtti.