Yazın gelmesine sayılı günler kala, kadın-erkek herkesi sezonu güzel ve sağlıklı şekilde karşılama telaşı sarmış durumda...

Ancak insanların çoğu, güzel ve sağlıklı olmaktan sadece zayıf ve fit bir vücuda sahip olmayı anlıyor. Oysa bir bütün halinde güzel görünebilmek için cildimizin, gözlerimizin, dişlerimizin yani tepeden tırnağa her yerimizin bakımına özen göstermemiz gerekiyor. Hep söylediğimgibi; bunu sağlayabilmek için dünyanın parasını harcamamız gerekmiyor.

İşte sizin için hazırladığım doğal ve ekonomik reçeteler...

Ter kokusunu tuzla yok edin

Ter kokusu, yaz boyunca en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Sıcak yaz günlerini bu sorun yüzünden çevrenizdekilere ve kendinize zehretmemek için hemen harekete geçin. Bir kâse sıcak suya iki kaşık tuz ekleyin ve her sabah cildinize bu karışımla kompres uygulayın. Kuruyunca da, üzerine bebek pudrası serpin.

Nasırlarınızdan sarımsakla kurtulun

Yaz mevsiminde açık ayakkabı giyildiği için ayakların güzel görünmesi önemlidir. Eğer ayaklarınızda nasırlar varsa; üç diş sarımsağı dövdükten sonra, üzerlerine bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı her akşam nasırlarınızın üzerine sürün. Ardından da, sorunlu bölgenin üzerini bir tülbentle sarıın.

Sararan tırnaklarınızı limonla ovun

Kış boyunca eldivenlerin ya da çorapların içinde gizlediğiniz tırnaklarınızı, yazın gururla sergilemek için onları bakıma sokmanız şart! Eğer tırnaklarınızın rengi bakımsızlıktan sarardıysa, onları her gün limonla ovun. Ayrıca bol bol E vitamini alın. Eğer tırnaklarınız çatlıyorsa; A vitamininden zengin beslenmeye ve bol bol sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.

Beyaz dişlerin sırrı çilek ve nanede saklı

Bir cay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı beyaz kil ve bir tatlı kaşığı öğütülmüş toz naneyi karıştırın. Dişlerinizi bu karışımla fırçaladığınızda, renkleri beyazlaşmaya başlayacaktır. Ancak bu karışımı diş hekimine danışarak kullanmanız şart! Eğer ağız kokusu gibi bir sorunuzun varsa; fırçanızı yarım çileğe batırıp, ardından bu fırçayla dişlerinizi temizleyerek, bu dertten kurtulabilirsiniz.

Diş etlerinizi güçlendirmek için ise bir tatlı kaşığı tuzu, bir tatlı kaşığı sumak tozu ile karıştırın. Haftada bir gün, diş etlerinize bu karışımla ovuşturarak masaj yapın.

Kuruyan göz çevrenizi kaymaklı suyla canlandırın

Eğer göz çevrenizde kuruluk varsa; 40 gram süt kaymağını bir çorba kaşığı suyun içinde kaynatın. Soğuduktan sonra kaymaklı suyu göz çevrenize sürün. 30 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın. Bu formül, göz çevrenizin kısa zamanda nemlenmesini ve diri bir görüntü kazanmasını sağlayacaktır.

Eklem ağrılarını kekikle giderin

Bahardan yaza geçerken eklem ağrılarında artış yaşanır. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle bir doktora gitmeniz gerekir. Doğal bir destek olarak da şu karışımdan yararlanabilirsiniz: 50 gram susam yağı, 10 gram pelseng yağı, bir tatlı kaşığı kekik yağı, bir tatlı kaşığı okaliptüs yağı, bir tatlı kaşığı alabalık yağı, bir çorba kaşığı biberiye yağı ve beş adet dövülmiş aspirini karıştırın.
Bu karışımla, vücududunuzun ağrıyan yerlerine masaj yapın.

Batık sorununu kahveyle çözün

Eğer bacaklarınızda ağda ya da epilasyondan sonra batıklar oluşursa, bunları yok etmek için bir kahve fincanı kahve telvesi, yarım kahve fincanı Himalaya tuzu, bir tatlı kaşığı kekik yağı, bir çorba kaşığı limon kabuğu rendesi ve bir tatlı kaşığı limon yağını karıştırın. Bu karışımı batık olan bölgeye sürün. Bir süre sonra bu bölge yumuşayacaktır.

Dudağınızdan bal damlasın

Eğer güneşin etkisiyle dudaklarınızın sürekli çatlamasında şikayetçiyseniz; önce yumuşak bir diş fırçasıyla dudaklarınızı fırçalayın. Ardından bir tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı dudaklarınıza sürün ve yaklaşık bir saat beklettikten sonra yıkayın. Bu karışımı her gün kullanabilirsiniz