DTP, böylece KCK operasyonları ile boşalan kadroları doldurmak ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun partisi olmaktan kurtulup daha büyük kitlelere ulaşmak istiyor.

DTP, yeni vitrin için SHP-DYP döneminde insan haklarından sorumlu devlet bakanlığı yapan Adnan Ekmen'e partinin yönetimine katılması için teklif götürdü. Ekmen'in bu teklifi kabul ettiği öğrenildi. CHP eski Hakkari milletvekili ve parti meclisi üyesi Esat Canan ile Mazlumder eski Başkanı Ayhan Bilgen'e de teklif götürüldü. Canan ile Bilgen bu konuda henüz karar vermedi. DTP'nin ayrıca tiyatro sanatçısı Yeşim Dormen'e de teklif götürdüğü ve Dormen'in teklifi kabul ettiği belirtiliyor.

Kongrede DTP'nin eşbaşkanlarında bir değişim olması beklenmiyor. Partideki eğilim mevcut Eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Emine Ayna ile devam edilmesi yönünde. DTP tabanından böyle bir talep geldiği ve parti yönetiminin de bu konuda karar birliğine vardığı belirtiliyor.


Mahkemeye gitmeyecekler

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ifade vermeye çağırdığı 5 DTP'li milletvekili mahkemeye gitmeyecek. Ahmet Türk, Emine Ayna, Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk ve Sabahat Tuncel hakkında çeşitli mahkemelerce 'terör örgütünün propagandası yaptıkları' gerekçesiyle dava açılmıştı./yeni şafak