Beldede düzenlenen etkinliğe partililerin yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşan DSP Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, DSP"nin halkın gerçek partisi olduğunu savundu.
Dalama"da seçim irtibat bürosunun açılışının da gerçekleştirildiği etkinliğe Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, İl Başkanı Sümer Büyükyurt, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, Belediye başkan Adayı Osman Bütün, belediye meclis üyesi adayları ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşmasını "Gün vatanı, toprağını canından daha aziz kılanların günüdür" diye başlayan DSP Aydın İl Başkanı Sümer Büyükyurt, DSP iktidarından sonra yaşanan gelişmeleri halkın gördüğünü ifade ederek, zamanın DSP"yi iktidara taşıma zamanı olduğunu söyledi.
DSP"nin halkın gerçek partisi olduğun kaydeden Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal ise, Türk üreticisinin ancak DSP iktidarı ile kalkındığını iddia etti. Partilerinin seçimlere çok iyi hazırlandığını kaydeden Aksakal, “Sadece Dalama"da değil, Türkiye genelinde elini taşın altına koymuş adaylarla yola çıkmıştır. DSP çalışmalarına hiçbir çıkar beklemeden gönülden sahip çıkmış değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şunu da belirtmeliyim ki, DSP halkın gerçek partisidir. Türkiye de ne zaman DSP iktidara geldiyse üretici kalkındı, halk refaha ulaştı. Sıkıntılarından kurtuldu. Ne zaman DSP devleti toparladı, halkın cebi para gördü. Türkiye üzerinde karanlık emellerine ulaşamayan egemen güçler ise ellerindeki olanakları kullanıp DSP"yi iktidardan uzaklaştıracak tezgahları düzenlediler . Çünkü biz Müslüman bir ülke olan Irak"ın işgaline izin vermedik. Milyonlarca Müslüman, bu dönemde katliama uğradı. Türkiye yeniden huzura ve refaha kavuşmak istiyorsa, bunun için tek adres DSP"dir” şeklinde konuştu.
Dalama için ciddi projeleri olduğunu belirten Belediye Başkan Adayı Osman Bütün ise, hayvancılıktan tarıma, şehircilikten sosyal projelere kadar beldenin kalkınması için çalışacağını kaydetti.