Kuşadası Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığını açıklayan Demokratik Sol Parti (DSP) Kuşadası İlçe Başkanı Cemil Köroğlu istifa etti. Köroğlu"nun istifasıyla boşalan DSP Kuşadası İlçe Başkanlığı"na ise yönetim kurulu üyesi Ahmet Urgancı atandı.
Yerel seçimlerdeki aday adaylıkları ve parti yönetimindeki istifalarla ilgili DSP Kuşadası İlçe binasında bir basın toplantısı düzenlendi. 3 dönemdir DSP Kuşadası İlçe Başkanlığı görevini yürüten esnaf Cemil Köroğlu, 29 Mart yerel seçimlerinde partisinden Kuşadası Belediye Meclis Üyeliği için aday adayı olduğunu söyledi. Aday adayı olması nedeniyle yasa gereği görevinden istifa ettiğini belirten Köroğlu, “2002 yılından bu yana DSP Kuşadası İlçe başkanlığını yürütmekteyim. Bu görevimi de en iyi şekilde yerine getirdiğime inanıyorum. Ancak belediye meclis üyesi aday adaylığımdan dolayı parti başkanlığından istifa ediyorum. Benden sonra partimizin ilçe başkanlığı görevini partimizin ilçe sekreteri Ahmet Urgancı yürütecektir” dedi.
Bu arada, Köroğlu"nun istifasının ardından DSP İlçe Başkanlığı görevine atanan Ahmet Urgancı ise, “Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan ilçe başkanlığı görevini yürüten Cemil Köroğlu"na teşekkür ederim. Bundan sonra başına geldiğim başkanlık görevini eksiksiz ve en doğru şekilde yapacağım” diye konuştu.