Belde lokalini dolduran partililerin yoğun desteği ile seçim startını veren belediye eski meclis üyesi Salih Özdemir; “Emanet bıraktığımız başkanlık koltuğunu geri almak için 29 Mart bir tarihi fırsat. Beldemize hizmet sunamayan genel ve yerel iktidarı 29 mart seçimlerinde sandıkta sorgulayacağız” dedi.
Bağarası"nın geçmişten günümüze hep DP"nin kalesi olduğunu sözlerine ekleyen Özdemir; “Beldemizin ekonomisi tarıma dayalı. Ancak izlenilen tarım politikaları çiftçimiz bitirdi. Çiftçimizin en güzel günleri Demokrat Parti"li iktidar günlerinde yaşandığı bir gerçek. Önümüzdeki seçimlerde hemşerilerimizin bunu değerlendireceklerini inanıyorum” diye konuştu.
Bağarası DP Belediye Başkan Adayı Salih Özdemir"in yol arkadaşları şöyle; Nurettin Palamut, Muammer Gülmez, Ali İhsan İpek, Dündar Aslan, Belkiya Güler, Rıza Arıcı, Kemal Çelmeli, Hakkı Kiriş, Selami Ündar, Sezgin Sevim, Mehmet Destici, Süleyman Sevim,S üleyman Aydın, Hilmi Özkan,Veli Akdoğan, Mustafa Diner, Bülent Karayiğit, Durmuş Kırmaz ve Hakkı Akkın.