Terör örgütünün eylemlerini eleştirmediği için topun ağzına konulan BDP'ye sadece iktidardan tepki gelmiyor. Muhalafet partilerinden en sert tepki de belki de DP lideri Zeybek'ten geldi.
 
DP Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre Zeybek, DP Konya İl Teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katıldı.
 
Yemekte yaptığı konuşmada devletin Güneydoğu'daki psikolojik üstünlüğünü kaybetmemesi gerektiğini belirten Zeybek, BDP'nin, terör örgütü PKK'nın siyasi bir uzantısı olduğunu ileri sürdü.
 
YENİSİNİ AÇSALAR BİLE ONU DA KAPATACAKSIN
 
Zeybek BDP'nin neden kapatılması gerektiğini de şu sözlerle anlattı: 
 
''BDP kapatılmalıdır, Türkiye'de BDP gibi bir parti olmamalı. Terör örgütünü destekleyen bir partinin kapatılması gerekir. Nasıl olur da böyle bir partinin varlığına izin verirsiniz? Yenisini açsalar bile onu da kapatacaksın. Kanunlarda da 'bir ırkı veya topluluğu savunan parti kurulamaz' diye bir madde var. Hadi bunu uygulayın o zaman.''
 
ISMARLANANI YAPIYORLAR
 
Zeybek'in bir diğer hedefinde ise teröre himaye etmekle suçladığı Amerika Birleşik Devletleri vardı:
 
''Terör örgütü kendisine ısmarlananı yapıyor. DP'nin iktidarda olduğu dönemde, ne terör ne de bölücülük vardı. Terör örgütü PKK kendi başına kararlar vererek hareket eden bir örgüt değildir. Terör örgütü birtakım güçlerin oyuncağıdır. Terör örgütü kullanılarak Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Terör örgütünün Kürt meselesiyle bir ilgisi yoktur. Terör örgütünden en çok Kürtler zarar görüyor.''
 
İTTİFAK HATAYDI
 
Terör örgütüyle mücadelede profesyonel birliklerin kullanılması gerektiğini anlatan Zeybek, sorunun çözümü için terör örgütüne verilen tüm desteğin kesilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Zeybek, genel seçimlerde partisinin Bağımsız Türkiye Partisi ile ittifak yapmasının da hata olduğu söyledi.