Milletvekilliği döneminde, "Türkiye"de lider sultası var", "Başbakan, seçim gezilerinde devletin uçağını kullanmamalı" ve "Petkim"in satışı ahlaki olmadı" şeklindeki açıklamaları nedeniyle AKP içinde okları üzerine çeken Çömez son olarak Unakıtan ailesi hakkındaki iddiaları ile gündeme gelmişti. Turhan Çömez, Maliye Bakanı'nın oğlu Abdullah Unakıtan'ın Bandırma'da bir ilçe tarım müdürüne babasının selamını ileterek rüşvet teklif ettiğini öne sürmüş ve rüşvet kabul edilmeyince de bürokratın ertesi gün görevden alındığını iddia etmişti.

AKP eski Balıkesir Milletvekili Çömez ayrıca Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan İlhan Selçuk"un gözaltına alınış biçiminden duyduğu rahatsızlığı da dile getirmişti. Çömez bir grup arkadaşıyla Cumhuriyet gazetesini ziyaret ederek, “Gözaltına almakla, gözdağı vermek birbirine karışırsa, demokrasi yara alır. Herkes samimi ve sorumlu davranmak mecburiyetinde” açıklamasını yapmıştı.



Yaşanan bu gelişmelerin ardından Turhan Çömez'in Güler Kömürcü ile aynı karede yer aldığı fotoğrafları önce Postmedya.com adlı internet sitesinde ardından da Samanyolu Haber'de yayınlaması dikkat çekti.