Kılıçdaroğlu, Başbakan"ın kendisi için "siyaseti öğrenecek" sözüne yanıt verdi: Başbakan"la benim siyaset anlayışım çok farklı. Bütün anlayışımız taban tabana zıttır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul"da “Yerel Yönetimler Değerlendirilme Toplantısı”na katıldı. Toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Köşk"te düzenlenen resepsiyona katılmadınız, asker de düzenledi, oraya da katılmadınız, bunu nasıl yorumluyorsunuz” şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:”Ben, 29 Ekim"i halkla birlikte kutlayacağımı zaten önceden belirtmiştim. Herhangi bir boykot ve buna benzer bir şeyin olmasını doğru bulmadığımı daha önce de belirtmiştim. Nitekim grubu da serbest bıraktık.”
"Başbakan"la küs değiliz"

Başbakan Erdoğan"ın kendisiyle ilgili “Siyaseti öğrenecek” şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:”Başbakan"la benim siyaset anlayışım çok farklı. Başbakan baskıdan yana, ben özgürlükten yanayım. Başbakan yandaşlarına ihale dağıtmaktan yanadır, ben yasaların uygulanması ve ihalelerin objektif yapılmasından yanayım. Başbakan medya üzerinde baskı yapmaktan yanadır, ben medyanın özgürleşmesinden yanayım. Başbakan yolsuzlukların üzerine gitmez, ben yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gidilmesinden yanayım. Başbakan yoksulluğun siyasi meta haline getirilmesinden yanadır, ben onların yoksulluğunun sömürülmemesine karşı bir insanım.
Yani bütün anlayışımız taban tabana zıttır. Başbakan"ın siyaset anlayışına ben katılmıyorum ama Sayın Başbakan bu siyaset anlayışını neye göre yapıyor çıkıp bunu halka anlatması lazım. Ben siyaseti halkı kandırmak için yapmıyorum, ben içi dışı bir insanım. Beni Başbakan"ın anlaması mümkün değil. Ben asla Recep Tayyip Erdoğan gibi olmayacağım, halkın adayıyım.” Kılıçdaroğlu, toplantı öncesinde de NTV"nin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, ""Resepsiyona ilişkin basına yansıyan fotoğraf vardı, küsler şeklinde açıklamalar oldu. Küs müsünüz?"" sorusuna da ""Herhangi bir küslüğümüz söz konusu değil. Bu konuda adım atacak olan Sayın Başbakan"dır. İcra makamının başında olan odur, bilgi verir, görüş bildirir, biz de düşüncelerimizi aktarırız"" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, ""Başbakan sizin üslubunuzu beğenmediğini söylüyor, bu konuda neler söyleyeceksiniz?"" sorusunu ise şöyle yanıt verdi: ""Başbakan benim üslubumu beğenmediğine göre, bundan sonra, çok özür dileyerek söylüyorum, "şerefsizler" sözcüğünü, "cibilliyetsizler" sözcüğünü bir daha ağzına almayacak, "köksüzler, bunların kökü yok" diye bir cümleyi de artık kurmayacak, böyle anlıyorum ben. Eğer söylemimle Başbakan daha terbiyeli bir alana çekiliyorsa bundan da mutluluk duyarım.""


Çarşamba toplanacağız

Kılıçdaroğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı"nın parti tüzüğüyle ilgili kararının gereğini yapacaklarını belirterek, “Çarşamba günü Parti Meclisimiz toplanacak, orada Meclis"e yeni MYK"yı soracağım” dedi.